zondag 25 mei 2014

Veranda...

Onze veranda...

Zijn jullie ook allemaal zo aan het genieten van het mooie weer. Heerlijk de hele dag buiten zijn. Een stukje fietsen of naar de speeltuin of heerlijk achter het huis onder onze veranda. De veranda hebben wij drie jaar geleden gebouwd. Marcel heeft dat helemaal alleen gedaan. Ben heel trots op hem dat hij dit voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft nog nooit zoiets groots gebouwd. We waren het al een hele tijd van plan, maar z´n groot project is toch wel spannend als je dat nog nooit eerder gedaan hebt.

Ik ga jullie even meenemen rondom ons huis...
De voorkant. Ons huis is echt toe aan een schildersbeurt, laat dat nou een project zijn wat ik echt niet leuk vind bleh!! Waarschijnlijk wordt alles grijs geschilderd, maar wij hebben hele lieve buren die een paar jaar geleden net deze kleur aan ons hebben aangepast. Ze zien ons al weer aankomen, al zijn ze al heel wat van ons gewend hi hi!

Deze pot heb ik bij de kringloop vandaan en was eerst geel. Hier zit een krijtverf op met pasta wax.

Zo loop je bij ons acherom...Let niet op de tegels ze zijn nog groen, dat is het enigste wat nog moet gebeuren. Ook zoiets wat ik niet graag doe...


Onze voordeur...

En zo ga je door de poort naar onze tuin...

Welkom bij ons achter het huis...
Zoals jullie al een beetje kunnen zien is het niet groot. Wij zijn niet van die tuinmensen, dus dat vinden wij helemaal niet erg. 
Er staan veel buxussen (makkelijk...hoef je alleen maar te snoeien) wat hortensia´s en wat roosjes.
Aan de zijkant van de tuin staan drie leilinders, die hebben wij daar geplaatst omdat er appartementen naast ons huis zijn gebouwd. Zo hebben we in de zomer toch ons privacy. Ze groeien lekker dicht en we zien niets meer van de appartementen.

Ook voor Jay staat er natuurlijk wat om te spelen. In het huisje word veel gespeeld met zijn werkbank (hij helpt altijd papa met klussen) ook staat er een groot krijtbord in. Dat is niet altijd handig als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen, want het krijt zit dan namelijk niet alleen op het krijtbord hi hi
Gelukkig is het zo weer met wat water en zeep schoon. De meeste kindjes weten al dat het alleen maar op het grote bord in het huisje mag. Verder speelt Jay veel met zijn trekker en fiets en die staan opgeborgen in de schuur. Hij kan ze zelf pakken.

De achterdeur. Gelukkig kijk je nu mooi naar binnen, dat was vorig jaar nog niet zo. Toen zat je tegen een hoop rommel aan te kijken waar ik mij erg aan zat te ergeren. Alles staat nu netjes achter de deuren die ook Marcel zelf heeft gemaakt. Verder zitten daar nog de toilet en de badkamer. Het toilet zal ik jullie nog een keertje laten zien. Hij is best mooi, maar daar gaat ook nog iets veranderen. Dat komt later nog...
De douche die krijgen jullie denk ik nooit te zien whaha...die is simpel wit en niet in onze sfeer. Wel netjes hoor, maar dat is nog een project voor in de toekomst.

Onze veranda...
Hij staat er dus al drie jaar. Al die tijd hebben wij er super van genoten. Hij is helemaal in RM stijl geweest en er stond best wel veel brocante in. Laat die fase nu al een hele tijd voorbij zijn. Ook was de muur er achter nog niet helemaal klaar. Er heeft hiervoor een groot raam achter de bank gezeten. Die hebben wij weg gehaald omdat het veel te druk was. Er heeft tijdelijk een houten plaat voor gezeten die ik zwart in de kleur van destijds de muur heb mee geschilderd. In de reportage van wls kan je er gelukkig niets van zien. Dat hebben ze denk ik weggewerkt. De muur heb ik zelf gestuct, Marcel had net de deurtjes in de kamer af(wat een hoop werk was). Ik vond niet dat ik hem gelijk alweer lastig kon vallen met het stucen van de muur.
Dus....dan zelf maar aan de slag. Nou het is mij reuze meegevallen. Het zat er zo op, en het is goed gelukt. Dat is toch wel het belangrijkste. Alleen het houtwerk word nog grijs. Hier heb ik lang over getwijfeld, maar we gaan het toch doen.

                           
De kleur op de muur is een mengeling van kleuren die ik nog thuis had staan. Ik heb hier speciaal een donker grijze kleur voor gekocht, maar toen dat op de muur zat was hij zoals ik al zei tegen de verkoopster blauw ggrrrr
Ik zei nog...volgens mij zit daar een blauwe tint in. Nee hoor, ze wist zeker van niet.
Nou de volgende keer toch maar naar mijzelf luisteren. Ik had geen zin weer een nieuw blik te kopen, dus heb ik zelf wat gemengd met de kleuren die ik nog had staan.
Het tafeltje heeft Marcel zelf gemaakt van de planken die over waren uit de keuken. Daar hingen ze eerst aan de muur met servies erop. Zo zie je maar, wie wat bewaard heeft wat hi hi
De krans hebben wij vorige week gekocht bij best for home. Dat is een webshop met hele leuke spullen. De krans heb ik voor 35 euro gekocht, ik dacht daar ga ik hem zelf niet voor maken.Let niet op de bbq, ook die moet nog opnieuw worden geschilderd.


De tafel en het bankje heeft Marcel ook zelf gemaakt. Het blad is gemaakt van de planken van de steigerhoutenvloer die we nog over hadden. Zo ook het bankje. Links zie je nog net een oude deur hangen. Die heb ik vorige week gevonden bij uniekcreatief hier in Almelo.

Hier kan je het wat beter zien. Hij was nog veel groter. Veel te groot voor onder de veranda, dus is er ter plekke nog een stuk van af gezaagd. Ik heb dus nog een heel mooi oud stuk deur over en die hangt nu in de keuken met een krans erop. Zo blij mee, het is echt een oudje. De krans heb ik zelf gemaakt.

Wij zijn heel blij met onze veranda, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Alle nieuwe en anonieme volgers leuk dat jullie mijn blog willen lezen en welkom!
Bedankt voor alle reactie´s die jullie allemaal achter laten op mijn blog en privé op mijn mail.
Vind het heel leuk om ze te lezen!

Fijne zondagavond nog allemaal!
Liefs Patricia.vrijdag 9 mei 2014

Toch nog even laten zien...

Bedankt...
Eerst wil ik iedereen bedanken voor alle geweldige reactie´s op onze reportage in WLS. Mijn mail stond en staat nog steeds vol met leuke reactie´s, er zijn heel veel anonieme volgers die ook een mail sturen. Super om ze allemaal te lezen. 

Vorige week heb ik jullie beloofd om onze veranda te laten zien. Ik vind het weer zo triest dat ik die post nog even op schuif naar de volgende keer. De foto´s worden een stuk mooier met de zon erbij.
Dit houden jullie dus nog tegoed van mij.

Wel heb ik de kamer weer eens opgegooid, soms ben ik daar weer even aan toe...

Het staat weer zoals in de reportage. Het windlicht is van getint bruin glas en als het kaarsje brand staat dat heel sfeervol. Ik heb het gekocht bij Arianne van sober en stoer wonen.
Hoffz...behalve de kandelaar. Ik heb volgens mij al eens eerder verteld dat dat een oude trapspijl is waar Marcel een kandelaar van heeft gemaakt.


Doorkijkje naar de eetkamer...
Ook kunnen jullie gelijk zien waar wij de tv op hebben staan. Eerst vond ik het niet mooi om tegen de tv aan te kijken, maar dat heb ik niet meer. Het kastje vind ik nog steeds mooi, helemaal nu hij niet meer wit is.
Ik heb hem nog een beetje met de kalkwas van essato behandeld.
De tafel heb ik een nu een slag gedraaid, even weer wat anders.

En zo wandel je de eetkamer in...

Dit hoekje stond niet in wls. Ik vind het wel mooi, maar er zijn heel veel foto´s geschoten en je kan ze natuurlijk niet allemaal plaatsen.
 De krans die ik zelf gemaakt heb blijft nog steeds heel mooi. Het luikje was nieuw en heb ik zelf oud gemaakt. De rest kennen jullie...toefje seizoen en stijl, kruik sober en stoer wonen.

En zo het doorkijkje naar de kamer...
Wat kan ik toch heerlijk van ons huisje genieten.

Ik wil toch nog even de keuken laten zien, dit is toch veel mooier als wat er nu in wls staat...
Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik ben super blij dat wij in ons favoriete woonblad staan. Ik baal wel dat wij de keuken niet voor die tijd af hebben gekregen. Ach ja....zoals al velen zeggen, bij ons veranderd er elke maand wel iets. Als ik kijk wat er in dit half jaar allemaal alweer anders is...ooow eigenlijk wel erg toch...al dat klussen. Mijn hoofd blijft altijd vol ideeen zitten. Ik geloof dat jullie precies weten wat ik bedoel hi hi


 
Hier geen witte koelkast zoals in wls, had nooit gedacht dat ze die foto gingen plaatsen.
Gelukkig ziet het er nu zo uit. Goedkope maar mooie oplossing.

Verder heb ik voor het aanrechtblad alweer een leuk ideetje. Toevallig was in vanmiddag in een leuk woonwinkeltje´ t sfeerpunt.  https://nl-nl.facebook.com/tSfeerpunt in rijssen. Marloes van stoer stijlvol schattig plaatste iets op haar fb pagina over deze winkel. Ik dacht een winkel in rijssen met hoffz, ik wist niet eens dat deze winkel bestond. En dat nog geen half uurtje hier vandaan. Ben er vanmiddag gelijk wezen kijken. Toen ik daar was, bleek ik er al eens eerder te zijn geweest. Toen had ze toch nog een ander sfeertje. Nu verkoopt ze inderdaad hoffz en ook nog andere leuke spullen.
Heb vanmiddag heerlijk gekletst met de eigenaresse, wat een gezellige vrouw.
Als jullie marloes willen volgen op haar facebook kan dat. Ze zet er altijd wat leuks op.
Dit is haar fb-site https://nl-nl.facebook.com/pages/Stoer-stijlvol-schattig/740357912644420?ref=stream
O ja!...het ideetje over het aanrechtblad zien jullie over een tijdje. Tja... wat ik al zei een hoofd vol ideeen.
Ik heb nog wat leuke foto´s van de winkel gemaakt, wel met mijn mobiel gemaakt dus ze zijn niet scherp.
Leuk hoffz hoekje
Door lichtinval lukte het niet om de foto´s echt mooi te krijgen. Op de foto links hierboven zie je op de achtergrond nog iemand een deken voor het licht houden hi hi dat was wel grappig. De klanten moeten vast hebben gedacht...wat zijn die nou aan het doen. Maar goed, het heeft niet veel geholpen. Zo kunnen jullie in ieder geval wel zien wat voor een leuke spulletjes ze verkoopt.

Nou het is laat. Ik was nog aan de klets met Marloes en mijn nichtje terwijl in ook bezig was deze post te plaatsen. Manlief ligt al op de bank te slapen. Kids gaan al naar boven, word tijd dat ik ga stoppen.
De post word ook wel erg lang zo hi hi
Fijn weekend allemaal,
Liefs Patricia.

vrijdag 2 mei 2014

Ons huis in Wonen landelijke stijl.Eindelijk staat ons huis in Wonen landelijke stijl. Het zou er de vorige keer in komen te staan, toen kreeg ik een mail dat het toch in de winter geplaatst zou worden. De redactie vond ons huis toch meer een winterhuis, wat ik zelf ook vind hoor.
Afgelopen maandag kreeg ik een berichtje van Petra, je huis staat in Wls. Ik was helemaal verbaast. Hoe kan dat nou....het zou toch in de winter geplaatst worden.
Nou dus toch niet, het staat er echt nu in. Ik moet zeggen dat ik het heel mooi vind geworden. 


Wat ik wel jammer vind is dat de lampjes aan zijn, dit moest omdat wij een heel donker huis hebben.
Het geeft zoveel geel licht af, dat vind ik jammer van de foto´s.


De keuken nog in de oude stijl, die is nu helemaal veranderd.

De slaapkamer, daar staat al een pot kalkverf voor klaar. Moet alleen nog gebeuren, maar heb nu even geen zin. De veranda is inmiddels net af, nu even lekker buiten genieten.

De veranda. Dat was wel lachen. De veranda was al winter klaar gemaakt toen ze de foto´s kwamen maken vorig jaar. Alle potten leeg, bankje onder de veranda, bomen gesnoeid. De tuin was winter klaar. 
Anneke wilde er toch foto´s van maken. Dus de kussens weer van zolder ( die er net netjes waren opgeborgen) Ik naar buiten voor de foto ( en het was koud ) Toch staat het wel leuk op de foto.
Gelukkig zie je niets van de muur die nog aangesmeerd moest worden. Geen idee hoe ze dat weg gewerkt hebben hi hi
Het ziet er nu wel anders uit onder de veranda, net zoals de rest van ons huis. Vind het toch wel een klein beetje jammer dat het er niet in staat zoals het er nu uit ziet, er is alweer veel veranderd. Maar ja... dat heb je met van die vrouwen zoals wij...

Ik heb inmiddels al heel veel berichtjes en mailtjes gekregen. Super leuk dat iedereen de moeite neemt mij te mailen of mij op facebook op te zoeken. Ik merk nu pas hoeveel anonieme volgers ik heb, ook jullie bedankt voor de lieve mailtjes.

De volgende keer laat ik jullie de veranda zien, hij is heel mooi geworden vind ik zelf. Het aansmeren van de muur is mij goed afgegaan.

Alle volgers ook anoniem bedankt, ik vind alle reactie´s heel leuk om te lezen.
Nieuwe volgers welkom op mijn blog.

Fijn weekend,
Liefs Patricia.