donderdag 30 april 2015

Nieuwe tafel.

Een tijdje geleden kreeg mijn zus een nieuwe tafel. Een tafel gemaakt van oud hout voor een hele mooie prijs. Ik wil de tafel echt met eigen ogen zien want voor z´n prijs kan het niet wat zijn.....dacht ik. Tot dat ik het in het echt zag. Wat een mooie tafel. Ik was er gelijk verliefd op.
Heb even getwijfeld, zou de tafel bij ons wel passen.
Gelukkig was dat geen probleem. We hebben de tafel in twee delen opgehaald. Wij zittten er namelijk niet op te wachten om het raam in de erker er weer uit te halen.
Hier staat hij dan.....super blij!!


Het zijn oude wagon delen. De tafel is loei zwaar. Alleen kan ik hem niet verplaatsen. De kleur is helemaal goed. In sommige balken zitten grote barsten, dat is wat ik juist zo mooi vind. De tafel kan je in elke maat laten maken. Het liefs heb ik de tafel veel langer, maar dat past bij ons niet. We moesten wel rekening met het bankje houden. Het bankje moet wel onder de tafel passen. De poten zijn zo gemaakt dat het bankje eronder kan worden geschoven. Nu kunnen we nog net langs de tafel naar de voorkant van de woonkamer lopen.


  De loods ligt vol met oude wagon delen meters lang. Ik wist niet wat ik zag, prachtig.
Zoals je kan zien hangt de antieke kapstok er niet meer. Nog steeds vind ik hem prachtig, maar de laatste tijd vond ik hem vooral aanwezig. Het was voor mijn gevoel te vol. Inmiddels hangt hier het linnendoek wat ik geschilderd heb met kalkverf in de kleur gritti. Dezelfde kleur als op de muren zit. Op het doek valt de kleur anders uit. Dat vind ik juist wel mooi. Net een tint verschil waardoor het mooi rustig blijft. De kleur beton is dus verdwenen. Nu heeft de hele woonkamer dezelfde kleur.
Super blij met onze tafel.


Het enigste wat ik nu nog wil schilderen is de muur langs de trap. Pppfff daar zie ik als een berg tegenop. Ik moet namelijk met een trap op onze trap gaan staan anders kan ik er niet bij. Dacht eerst ik laat het deze kleur. Er zit nu nero op. Toch heb ik nu liever alles in dezelfde kleur. De trap is ook geschilderd in gritti. Het blijft mijn favoriete kleur.
Dit weekend dus toch maar weer met de kalkverf aan de slag.


Oude houten kruiken. Een paar van hoffz en een paar bij ons uit de webwinkel.


De foto is een beetje donker.De gordijnen moesten dicht i.v.m de zon in de woonkamer. Ik zag allemaal witte rondjes op de foto vandaar even een foto gemaakt met de gordijnen bijna dicht. Zo zie je een beetje hoe rustig het nu geworden is nu alles in een kleur is. De deuren zijn trouwens geschilderd in piombo. Ook een favoriete kleur bij ons.

Verder is ons toilet eindelijk af. Het is totaal niet geworden wat ik in gedachten had, maar ik ben heel blij met het eindresultaat. Wat een tegenslag hebben we gehad zeg!!! 
Nu is het eenvoudig en rustig, maar daarover de volgende keer meer. 

Liefs Patricia.

Omdat inmiddels mijn mail vol staat met vragen over deze tafel....hier een linkje naar hun website



zondag 12 april 2015

Onze nieuwe vloer.

Vorige week was dan eindelijk de nieuwe vloer binnen. Dat kwam goed uit. Het was paasweekend, dat betekend een dag extra klussen voor ons. Het was hard werken, maar het is ons gelukt. De vloer ligt erin op de plinten na is alles af.

Weken hebben wij gezocht naar de vloer die wij graag in ons huis willen hebben. Heel veel proef staaltjes in huis gehad. Niet om de vloer, want daar waren we al uit. Robuust eiken moest dat worden. De kleur was het grootste probleem. Nergens kwam er een kleur in de buurt die wij mooi vonden. Daarbij hing er overal nogal een prijskaartje aan. Nou hadden wij een bedrag in ons hoofd, maar daar ging het toch flink overheen. 
Naar lang twijfelen hebben wij ervoor gekozen om de vloer onbehandeld te bestellen en samen hebben wij besloten hem zelf te gaan leggen. Ppfff goed bedacht, maar hoe gaan we dat doen als we er helemaal geen tijd voor hebben. Het moest toch. Het bedrag dat we uiteindelijk moesten betalen is een stuk lager als we alles zelf gaan doen.

Even een foto van de oude vloer...
Hier zie je hoe rood hij is. Het is laminaat die al jaren ligt.

De nieuwe vloer...

De zon scheen heerlijk deze week. Dat is te zien aan de foto. De vloer is in ieder geval wel goed te zien hihi
Ik ben zo blij met deze prachtige vloer. We hebben hem behandeld met ammoniak.
Dat hebben we nu een keer in ons leven gedaan en neem van mij aan, dat gebeurd een tweede keer niet weer. Wat een drama. Ik had daarna het gevoel of ik 20 wijntjes had gedronken. We kunnen de vloer niet roken zoals dat normaal gebeurd namelijk door bekertjes met ammoniak in huis te plaatsen. Als je zoiets wit doen moeten alle meubels uit de woonkamer. Onze bank werkt daaraan niet mee. Dan moet het hele raam eruit. Dat zagen we niet zitten, dus hebben wij de vloer gedweild met pure ammoniak. 
 De kleur is redelijk vergrijst al had ik hem liever nog een tint donkerder gezien. De grijze zeep staat al klaar om hem nog een grijze tint te geven, maar dat raad de beste vloerenman mij af. 
Hij weet wat ik wil en geeft aan dat ik nog een half tot een jaar geduld moet hebben. De vloer word van zichzelf nog een tint donkerder. 


Hij ligt er nu een week en ik moet zeggen dat ik steeds meer aan de kleur begin te wennen. Wat een rust. Geen rood, de drempel midden in de kamer is weg en zoals jullie zien is de tafel ook verdwenen.
Ik vond de tafel toch te groot in onze kamer. Er staat nu een bankje. Het is een noodoplossing, tot ik de tafel tegenkom die ik graag wil. Het is de bedoeling dat dit bankje gewoon weer onder de veranda terecht komt.
De vloer hebben we nog wel ingezeept. Gewoon met een naturel kleur. Zo is hij toch nog wat beschermd tegen vlekken. Het blijft een risico, want hij staat niet in een olie, wax of beits. Dat is juist wat wij niet willen. De vloer is helemaal mat en licht vergrijst.

De ene plank is donker de andere wat lichter. Dit is wat ik in eerste instantie helemaal niet wou, maar wat ben ik blij met het resultaat. Het kleurverschil vind ik nu juist zo mooi.

 Het tafeltje hebben we doormidden gezaagd. Ik was het zo zat dat alles vol stond. Nu hebben we meer ruimte.

Hier op de muur zit kalkverf beton. Kleur nummer zoveel hihi. Nog steeds vind ik het niet mooi, dus de kleur gritti is onderweg. De hele kamer in een kleur. In de woonkamer voor zit hij er al een tijdje op, nu trekken we het eetgedeelte ook mee in deze kleur. De plinten die er ook nog aan moeten schilder ik in deze kleur mee. 

Na een lang weekend klussen en geen ei te hebben gezien zijn wij blij dat we klaar zijn met de vloer. 
Op dit moment zijn we nog steeds bezig met ons toilet die absoluut niet mee wil werken. Wat een ellende, alles wat ik wou gaat dus niet door. Het is gewoon niet mogelijk. Uiteindelijk iets heel anders bedacht en ook dat werkt niet mee......ppffff effe helemaal zat van.
Daarover later meer....

Verder wil Mandy van (klilk) Second hand & Sober bedanken. Ik heb super stoere lijstjes gewonnen bij haar. Ik ben er heel blij mee en weet er al een leuk plaatsje voor.


Verder heeft 
Benita mij gevraagd of ik een photo diary bij wil houden van mijn woonweek. Vinden julle het leuk om te lezen hoe mijn woonweek eruit ziet dan kan je het lezen op 

Fijne zondagavond!!
Liefs Patricia.


Nog steeds trost op mijn prachtige waterpot van hoffz.