donderdag 23 januari 2014

Keuken...

Ik zou het liefst een nieuwe keuken willen, maar dat zit er voorlopig niet in. Dan maar wat mooi´s van onze oude keuken maken voor zover dat mogelijk is...
Vorige week is Marcel begonnen met het maken van de luikjes die voor de ramen komen. Ik had al iets in gedachten, maar de luikjes die Miranda in haar woonkamer heeft ( Miranda staat in de laatste wls) die vind ik toch ook wel mooi. Dus even manlief heel lief aan gekeken en gelukkig wou hij ze wel voor mij maken, wat een schat is het toch ook...

Ze staan nog in de grondverf, ik weet nog niet precies welke kleur ik ze ga geven. Dat hangt af van welke kleur kalkverf ik op de muur ga kiezen. Pas als dat erop zit dan kijk ik welke kleur ik de luikjes ga geven. Het is dus nog lang niet af, maar ik wil het toch graag laten zien.
Alles wat je nu links en rechts op de foto ziet gaat veranderen. Dat zal ik jullie later allemaal laten zien.

Zo hebben we ook alvast een ombouw om de koelkast gemaakt. De koelkast is al oud en vooral heel wit. Ik vind hem echt niet mooi staan in de keuken, maar ja...wat moet je dan. Ik loop al een tijdje met het idee er en ombouw om te maken. Wij hebben een paar oude steigerplanken gekocht en hij is best leuk geworden vind ik...

Naast de koelkast hangt een lijst van de oma van Marcel, hij is geschilderd in de kleur soft black van Painting the past. Ook dit gaat allemaal veranderen...
De koelkast vind ik nog steeds storend, de voorkant is tenslotte nog steeds wit...
Nou gaat iedereen mij natuurlijk voor gek verklaren, maar ik ga de voorkant schilderen. Eerst een primer erop en dan een donkergrijs kleurtje. Als het toch mis gaat tja.....dan maar een nieuwe koelkast. Hij is tenslotte toch al oud...
Ik twijfel ook nog of ik het steigerhout in de pasta wax ga zetten, dat ligt er straks aan hoe alles bij elkaar uitvalt. Ik weet al wel dat ik  twee kleuren kalkverf in de keuken ga gebruiken. Grijs en bruin, ik ga binnenkort de kleuren uitzoeken...vind ik toch wel lastig. De kleur Kalkverf  die je uitzoekt valt altijd iets anders uit op de plek waar je het gaat gebruiken, dan waar je het uitzoekt. Meestal neem ik de staaltjes mee naar huis maar dan nog...
Ik kan niet wachten tot in alles af heb, maar ik moet toch echt geduld hebben deze keer. Mijn schoonmoeder krijgt de sleutel van haar nieuwe appartement. Klussen doe ik dus wel, maar niet alleen hier in huis. Ik zal de eerste tijd meer daar bezig zijn, dus hier gaat het iets minder snel dan ik graag wil.

Verder heb ik voor Jay, onze jongste zoon nog een nieuw stoeltje besteld bij Arianne(sober&stoer wonen).
Het witte stoeltje wat er stond is te klein geworden. Ik had dit stoeltje al een aantal keer gezien bij haar op de site, ik dacht..die vind ik wel stoer. Hij past mooi bij de rest van ons huis.

Het boek the natural home heb ik al veel bij jullie voorbij zien komen, ik heb het boek van Marcel gekregen.
Ben heel blij dat ik hem heb, alleen de voorkant is al een plaatje...

Inmiddels heb ik bijna 100 volgers, nog twee. Ik vind het wel leuk om een klein kadootje te verloten als ik straks 100 volgers heb. Heel leuk...kon alleen niet bedenken wat ik zal gaan verloten. Nou heb ik dit ornament of hoe je zoiets ook noemt... nog niet zo lang geleden gekocht. Mijn bedoeling was om het straks buiten een plekje te gaan geven, maar ik vind het ook wel leuk om die weg te geven aan een van mijn 100 volgers. Als je het leuk vind, laat dan even een berichtje achter op mijn blog. Wie weet ben jij diegene waar ik hem naar toe stuur. Ik hoop dat jullie het leuk vinden...
En voor mijn nieuwe volgers, welkom op mijn blog...de rest natuurlijk ook welkom  hi hi
Morgen is het alweer vrijdag, bijna weekend....

Liefs Patricia.

47 opmerkingen:

  1. Ik vind je keuken dus wel héél mooi ,ik heb op mijn computer een map met mooie keukens en daar heb ik die van jou bij in staan ! En de koelkast verven is geen enkel probleem , dat heb ik ook gedaan en is héél goed gelukt ! Tof stoeltje gekocht !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een moois maakt je man voor je! Prachtig, geniet ervan. Graag doe ik mee met je give-away!

    Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ideaal luiken in de keuken, ik heb ze ook al een paar jaar en ben er nog steeds blij mee..Ik ben benieuwd welke kleur je straks uitgezocht hebt voor de keuken.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind je keuken ook mooi, maar ik begrijp het wel, je wilt weer eens wat anders.
    Goede oplossing zo met de koelkast, de deur kun je heel makkelijk verven.
    We moeten nog even wachten, maar ben wel benieuwd naar het resultaat.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het wordt vast mooi, nog ff geduld en dan kun je er van genieten! Succes verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je luiken zijn prachtig! Beetje jaloers..En tja een keuken verander je niet zomaar he! Ik wil ook best graag de keuken veranderen, maar manlief is daar nog lang niet aan toe. Zo Lucky you dat je t kan gaan doen. Heerlijk een nieuw kleurtje uitkiezen..het leukste van veranderen is toch wel de kleur op de muur te smeren. Veel plezier en voor plezier er van gewenst. En succes met wachten..
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik volg je nog maar een dag vlg mij, maar wat een geweldig mooi huis heb je! Wat ik ook zo leuk vindt is, dat je je keuken toch nog naar het zin wil maken met de dingen zoals je oude koelkast, waarmee je (helaas) nog even moet doen. En die luiken.............zo gaaf!!!

    Ik kijk uit naar het eindresultaat!
    Succes!

    Groetjes Marinda
    (een beginnende blogvolger, maar nu al zo enthousiast!)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik doe graag mee met je give away...maar volgens mij ben je de foto van het ornament vergeten toe te voegen......ik snap nl niet wat je bedoeld...maar doe graag mee hoor des te spannender...liefs van mij ...x !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ria, ik heb het er nu opgezet hoor...was het idd vergeten!

      Verwijderen
  9. Hartstikke leuk die luiken en dat brengt al meteen veel sfeer in je keuken.
    Fijn dat je een handige man hebt, die van mij kan helaas niet zoveel, hij heeft echt een hekel aan klussen, dus ben altijd een tikkie jaloers op vrouwen met handige mannen hihi ;-)
    Prima opgelost hoor die stoere ombouw om je koelkast.
    Het is toch leuk om zo lekker bezig te zijn in je huis!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuk idee luiken. En wat heerlijk zo 'n handige man. Die van mij heeft 2linkerhanden helaas. Ik zou ook best een andere keuken willen. Maar wij gaan over een paar jaar ons huis verkopen en zoeken iets gelijkvloers. Daar kan ik nu al blij van worden. Maar nog even geduld hoor. Maar ik wil nog wel zeggen je hebt een heerlijk huis hoor.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk zo in de keuken!! Staat ook gaaf zo met de steigerhoutenplanken eromheen! Die koelkast kun je vast wel schilderen toch, is gewoon Kunstof! Houd ons maar op de hoogte van de keuken ;-)
    Ben ook benieuwd naar je Give away!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig die luiken! En het koelkast "probleem" heb je ook mooi opgelost. Ziet er sfeervol uit.
    Gefeliciteerd met je bijna 100 volgers. Leuke give away heb je!
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind luikjes ook heel leuk, net als je keuken..En ik dacht ook meteen van waarom schilder je de voorkant niet. Met een goede primer erop is dat zeker te doen.
    En ik doe niet mee met je give away, want ik heb pas zo'n zelfde ornament gewonnen bij Saskia.

    Fijn weekend
    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ha Patricia!
    ik check net even of ik al volger ben, en dat blijkt niet zo te zijn!! Terwijl ik je zeker wel 'volg'....!
    Gauw aangemeld dus, ik doe ik met de give-away mee!
    Mooie luikjes, en goed idee om de koelkast te verven! Volgens mij kan dat prima!
    Fijn weekend!
    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Echt heel mooi de luiken! ik heb ook het geluk met een handige man:-)) En de koelkast verven lijkt me geen probleem,Ik heb ook onze opdekdeuren in de primer gezet en geverfd en dat gaat prima.
    Ben benieuwd welke kleuren je gaat gebruiken.

    En ik doe graag mee met je Give Away!

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik vind dat je wel een leuke keuken hebt! Maar ja, ik weet het.... bij ons staat ook nog steeds een nieuwe keuken op het verlanglijstje. We hebben hier en daar ook een paar aanpassingen gedaan.
    Maar de luiken zijn prachtig! Ben benieuwd welke kleuren het allemaal gaan worden.

    Fijne dag,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooi die luiken, ik wil ze ook graag voor de slaapkamer van zoonlief, voor een mooi sfeertje, helaas hen ik geen man met 2 rechterhanden :( , dus daar moet een vakman voor komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat leuk die luiken, wil ik ook graag eens proberen in mijn interieur,
    nog eventjes de geschikte gaan zoeken….. prachtige give-away, dus
    ik neem héél graag deel eraan …..
    fijn weekend
    Lieve groeten Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gezellig hoor, je keuken. Die luiken zijn echt leuk. Wat een goed idee! (wat zouden we moeten beginnen zonder onze handige mannen hihi.)
    Wij hadden eerst ook een "gewone" koelkast.Daar had mijn man toen van die geleiders op geschroefd en dan met de deur daaraan vast. Maar ik vind jou oplossing ook erg goed bedacht. En ook ik doe graag mee met je give away. Leuk hoor!
    Fijn weekend

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat gaaf die luiken. Ik wilde ze een paar jaar geleden ook in onze keuken. Maar omdat onze keuken aan de straatkant is hebben we maar shutters gedaan. Bij ons tegenover staan ook huizen en laten we het er maar op houden dat shutters dan wat prettiger zijn dan luiken die gedeeltelijk open staan hi hi.
    Ik doe graag mee met je give away. Leuk!
    Fijn weekend, liefs Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik wil wel meedoen aan je give away hoor!
    Complimenten voor je blog, ik ga je volgen.
    Groet Koor

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooie luiken zeg! Ben benieuwd wat voor kleuren je gaat kiezen! Vind ik zelf ook moeilijk. Wat leuk dat je al 100 volgers hebt! Ik doe graag mee met jouw give away!
    Succes verder met klussen!

    Fijn weekend!
    Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Door wat kleine aanpassingen door te voeren, krijgt je keuken toch een heel ander sfeertje. Is ook leuk! Succes met alles hoor! Ik doe graag mee aan je give away!
    Lieve groetjes en een gezellig weekend, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een mooie luiken heeft je man gemaakt, je keuken krijgt gelijk een andere uitstraling, heel mooi en echt een stoere sfeer.
    Bijna 100 volgers, ik hoop dat je heerlijk geniet van het bloggen, inspiratie kunnen we bij jou gelukkig volop op doen!!!!
    Ik doe graag mee met je give-away!!!

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Leuk he dat je al zo veel volgers hebt. Er volgen vast nog veel meer. Je keuken is leuk geworden zeg. Ik doe graag mee aan je give away! Ik ga gelijk een linkje op mijn blog plaatsen. Ik wens je alvast een fijn weekend. Zou het toch nog een beetje gaan winteren?
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Helemaal leuk zo die luikjes enne natuurlijk doe ik graag mee met je give-away!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Patricia,
    Ik vind die luikjes ook zo leuk, geweldig die in de WLS, zij gebruikte Gritti en Piombo....hele mooie combinatie ook!!!!!
    Ondanks dat ikzojuist een prachtig boek heb gewonnen bij Monica, doe ik toch graag mee met je Give-away...:-)

    Fijne avond.

    Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Toen de tandarts vanmiddag een kies bij mij vulde sprak hij tegen de assistente ook over eerst primer en dan.....Ik dacht, dat klinkt bekend....
    Ik ben benieuwd hoe de luiken worden.
    Ik heb in korte tijd 2 give-aways gewonnen, ik doe even rustig aan.
    Een mooie avond!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Helemaal te gek, die luiken. En die steigerhouten ombouw om je koelkast.
    Lijkt mij ook wel wat. Ik baal echt van dat witte ding in de keuken. Ben heel benieuwd hoe de verf op die koelkast uitvalt. Zou voor bij ons ook nog wel een optie zijn.
    Enne... Ik heb het ornament gezien in je volgende post. Die zou ik wel willen winnen hoor.
    Verder denk ik dat je na je reportage in WLS volgende maand heeeeel veel volgers erbij gaat krijgen. Jammer dat ze nooit een blogadres vermelden he.

    Hele fijne avond nog.
    Lieve groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hoi Patricia,

    Ik ben één van je stille volgers en doe heel graag mee met je give-away...

    Lieve groet,
    Judith vd Acker

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hai zusje dat heb je maar weer mooi voor mekaar prachtig geworden ben benieuwd als straks alles af is liefs van je grote zus xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een gave blog site, al vele avonden lees plezier en inspiratie opgedaan! Gewoon verslavend. Ik doe graag mee met de give - away
    Succes Joan

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ha, nu snap ik wat je met dat stoeltje bedoelde in je commentaar op FB. Ja, het is dezelfde, die heb ik ook bij Arianne gekocht. Hij is leuk, he? Leuk hoor, dat je de keuken aan het veranderen bent. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken. Best moeilijk inderdaad, de goede kleuren kiezen. Kan ik me helemaal voorstellen.
    Heel veel succes met alles, en ik doe graag mee met de give-away.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Kan ineens geen reactie meer plaatsen onder mijn eigen naam, dus nu maar even onder anoniem. Sorry!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hier precies hetzelfde, onze keuken is nog mooi genoeg (21 jaar al), maar is gewoon m'n smaak niet meer en past niet echt meer bij de rest. Begrijp wat je bedoelt. Het steigerhout is ook gaaf hoor, maar misschien voor de vette vlekken toch paste wax?? De luikjes zijn ook zo gaaf. Fijn hè voor jou dat je zo'n handige man hebt, voor je man is het minder met meiden zoals ons hahahaha. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Mooi die luiken en de ombouw van de koelkast is echt gaaf !
    Ik ga ook mijn keuken opknappen , want onze woningbouw had ons een nieuwe keuken beloofd maar vanwege de staatsschuld gaat het helaas niet Door ,dus moet ik zelf maar het èèn en ander opknappen .Maar Door jou word ik dan weer geïnspireerd en ga ik opletten of ik soms kan gebruiken !
    Fijn weekend !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ook ik ben een stille volger van je blog.
    Altijd veel inspirerende plaatjes/foto's.
    't Gaat dan gelijk kriebelen om ook (weer) aan de slag te gaan.
    Graag doe ik mee met de give away.
    Groetjes, Lettt

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Jij hebt op 'huisgebied' dus nog wat keuzes te maken...met jou smaak moet dat goed komen!
    Gefeliciteerd met je 100 volgers! Omdat ik de laatste tijd al heel veel heb gewonnen doe ik niet mee aan je give-away, maar ik ga wel even een linkje op mijn blog plaatsen...

    Fijn weekend!

    X Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wauw, wat een leuk idee zeg, die luikjes! Zoveel sfeer ineens. Ik heb zelf nog diverse ramen in de keuken waar ik ook nog wat leuks mee wil want nu is het wel heel erg open en bloot. Het liefste pak ik ook de hele keuken aan maar dat zit er ook bij ons momenteel niet in. Ik blijf je zeker volgen om te kijken hoe het is geworden uiteindelijk maar het ziet er nu al veelbelovend uit! :)

    Groetjes Marieke Kromme
    (mariekekromme.blogspot.nl - What I Love Most)

    BeantwoordenVerwijderen
  40. WAT EEN GEZELLIGE KEUKEN.IK ZOU STEIGER DELEN OOK AAN DE VOORKANT DOEN VAN DE KOELKAST. DAN HEB JE DUS EEN MOOIE STOERE STIEGER DELLEN DEUR VOOR JE KOELKAST DEUR.

    FIJNE DAG,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ik denk dat dat vast wel goed zal komen met die koelkast deur, een mooie oplossing met die steigerdelen.
    Ik doe graag mee met je give-away en weet er ook al een plekje voor ;)).
    Groetjes, Wilga

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Proficiat met je 100 volgers! Mooi die luikjes, staan ook nog op mijn verlanglijstje.
    Vele grtjes Mien

    BeantwoordenVerwijderen
  43. die luiken zij gaaf! en je koelkast is een super idee! wat zijn jullie handig zeg:)
    mooie foto,s weer:)
    en gefeli met je 100!!!! volgers! leuk hoor.
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Prachtig, ik hou wel van die stijl, die luiken maken het ook helemaal af. Het idee van de steigerplanken om de koelkast werkt ook prima. Ben benieuwd naar het verven van de voorkant, maar dat komt vast helemaal goed.

    Groetjes Patricia
    www.landelijkwonen.info

    BeantwoordenVerwijderen
  45. wouw mooie blog heb je.... precies de stijl waar ik heen wil :)

    liefs sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Hoi, whauw weer een geweldige blog gevonden 😊 ik ben nog maar een beginneling en doe ook graag alles zelf 😊 dus is het de leukste blogs opzoeken en ideetjes op doen. Ik vind het geweldig wat je met de keuken doet, ik heb hier ook nog een wit geval van een keuken staan en zou er ook willen aan beginnen maar eerst de slaapkamer en inkom en dan zakken we af naar woonkamer, keuken, badkamer, ..... Nog veel werk voor de boegbmaar met al deze ideetjes kan ik wel al het een en ander doen 😄 ik blijf je opvolgen ..... Groetjes Krista

    BeantwoordenVerwijderen