zondag 25 mei 2014

Veranda...

Onze veranda...

Zijn jullie ook allemaal zo aan het genieten van het mooie weer. Heerlijk de hele dag buiten zijn. Een stukje fietsen of naar de speeltuin of heerlijk achter het huis onder onze veranda. De veranda hebben wij drie jaar geleden gebouwd. Marcel heeft dat helemaal alleen gedaan. Ben heel trots op hem dat hij dit voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft nog nooit zoiets groots gebouwd. We waren het al een hele tijd van plan, maar z´n groot project is toch wel spannend als je dat nog nooit eerder gedaan hebt.

Ik ga jullie even meenemen rondom ons huis...
De voorkant. Ons huis is echt toe aan een schildersbeurt, laat dat nou een project zijn wat ik echt niet leuk vind bleh!! Waarschijnlijk wordt alles grijs geschilderd, maar wij hebben hele lieve buren die een paar jaar geleden net deze kleur aan ons hebben aangepast. Ze zien ons al weer aankomen, al zijn ze al heel wat van ons gewend hi hi!

Deze pot heb ik bij de kringloop vandaan en was eerst geel. Hier zit een krijtverf op met pasta wax.

Zo loop je bij ons acherom...Let niet op de tegels ze zijn nog groen, dat is het enigste wat nog moet gebeuren. Ook zoiets wat ik niet graag doe...


Onze voordeur...

En zo ga je door de poort naar onze tuin...

Welkom bij ons achter het huis...
Zoals jullie al een beetje kunnen zien is het niet groot. Wij zijn niet van die tuinmensen, dus dat vinden wij helemaal niet erg. 
Er staan veel buxussen (makkelijk...hoef je alleen maar te snoeien) wat hortensia´s en wat roosjes.
Aan de zijkant van de tuin staan drie leilinders, die hebben wij daar geplaatst omdat er appartementen naast ons huis zijn gebouwd. Zo hebben we in de zomer toch ons privacy. Ze groeien lekker dicht en we zien niets meer van de appartementen.

Ook voor Jay staat er natuurlijk wat om te spelen. In het huisje word veel gespeeld met zijn werkbank (hij helpt altijd papa met klussen) ook staat er een groot krijtbord in. Dat is niet altijd handig als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen, want het krijt zit dan namelijk niet alleen op het krijtbord hi hi
Gelukkig is het zo weer met wat water en zeep schoon. De meeste kindjes weten al dat het alleen maar op het grote bord in het huisje mag. Verder speelt Jay veel met zijn trekker en fiets en die staan opgeborgen in de schuur. Hij kan ze zelf pakken.

De achterdeur. Gelukkig kijk je nu mooi naar binnen, dat was vorig jaar nog niet zo. Toen zat je tegen een hoop rommel aan te kijken waar ik mij erg aan zat te ergeren. Alles staat nu netjes achter de deuren die ook Marcel zelf heeft gemaakt. Verder zitten daar nog de toilet en de badkamer. Het toilet zal ik jullie nog een keertje laten zien. Hij is best mooi, maar daar gaat ook nog iets veranderen. Dat komt later nog...
De douche die krijgen jullie denk ik nooit te zien whaha...die is simpel wit en niet in onze sfeer. Wel netjes hoor, maar dat is nog een project voor in de toekomst.

Onze veranda...
Hij staat er dus al drie jaar. Al die tijd hebben wij er super van genoten. Hij is helemaal in RM stijl geweest en er stond best wel veel brocante in. Laat die fase nu al een hele tijd voorbij zijn. Ook was de muur er achter nog niet helemaal klaar. Er heeft hiervoor een groot raam achter de bank gezeten. Die hebben wij weg gehaald omdat het veel te druk was. Er heeft tijdelijk een houten plaat voor gezeten die ik zwart in de kleur van destijds de muur heb mee geschilderd. In de reportage van wls kan je er gelukkig niets van zien. Dat hebben ze denk ik weggewerkt. De muur heb ik zelf gestuct, Marcel had net de deurtjes in de kamer af(wat een hoop werk was). Ik vond niet dat ik hem gelijk alweer lastig kon vallen met het stucen van de muur.
Dus....dan zelf maar aan de slag. Nou het is mij reuze meegevallen. Het zat er zo op, en het is goed gelukt. Dat is toch wel het belangrijkste. Alleen het houtwerk word nog grijs. Hier heb ik lang over getwijfeld, maar we gaan het toch doen.

                           
De kleur op de muur is een mengeling van kleuren die ik nog thuis had staan. Ik heb hier speciaal een donker grijze kleur voor gekocht, maar toen dat op de muur zat was hij zoals ik al zei tegen de verkoopster blauw ggrrrr
Ik zei nog...volgens mij zit daar een blauwe tint in. Nee hoor, ze wist zeker van niet.
Nou de volgende keer toch maar naar mijzelf luisteren. Ik had geen zin weer een nieuw blik te kopen, dus heb ik zelf wat gemengd met de kleuren die ik nog had staan.
Het tafeltje heeft Marcel zelf gemaakt van de planken die over waren uit de keuken. Daar hingen ze eerst aan de muur met servies erop. Zo zie je maar, wie wat bewaard heeft wat hi hi
De krans hebben wij vorige week gekocht bij best for home. Dat is een webshop met hele leuke spullen. De krans heb ik voor 35 euro gekocht, ik dacht daar ga ik hem zelf niet voor maken.



Let niet op de bbq, ook die moet nog opnieuw worden geschilderd.


De tafel en het bankje heeft Marcel ook zelf gemaakt. Het blad is gemaakt van de planken van de steigerhoutenvloer die we nog over hadden. Zo ook het bankje. Links zie je nog net een oude deur hangen. Die heb ik vorige week gevonden bij uniekcreatief hier in Almelo.

Hier kan je het wat beter zien. Hij was nog veel groter. Veel te groot voor onder de veranda, dus is er ter plekke nog een stuk van af gezaagd. Ik heb dus nog een heel mooi oud stuk deur over en die hangt nu in de keuken met een krans erop. Zo blij mee, het is echt een oudje. De krans heb ik zelf gemaakt.

Wij zijn heel blij met onze veranda, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Alle nieuwe en anonieme volgers leuk dat jullie mijn blog willen lezen en welkom!
Bedankt voor alle reactie´s die jullie allemaal achter laten op mijn blog en privé op mijn mail.
Vind het heel leuk om ze te lezen!

Fijne zondagavond nog allemaal!
Liefs Patricia.



















44 opmerkingen:

  1. Dat ziet er erg leuk en gezellig uit. En ik denk dat het nog net iets groter is dan hier bij mij. Het hoeft dus allemaal niet groot te zijn voor sfeer.
    Daar kun je heerlijk avonden lang zitten. Ik zit er nu trouwens ook, heerlijk....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is een prachtige veranda, Patricia. Mijn complimenten voor je man, die zo veel dingen zelf kan maken...en hoe! Ik hoop dat jullie ook de komende zomer hier heel veel uren onder door kunnen brengen.

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie veranda!!! Hier wordt er al 10 jaar aan gewerkt, maar iedere keer wordt het weer een rommelhok. Weet niet hoe we dit voor elkaar krijgen, maar het lukt ons altijd weer!!
    Ben dus best een beetje jaloers. Maar ik wens je een geweldige zomer toe met veel veranda avonden!!! En wat die man van je betreft, verwen hem maar goed zodat hij nog meer van dit soort prachtige projecten kan verwezenlijken!!!
    Een hele fijne avond en groetjes,
    Silvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zijn weer super mooie foto.s de veranda is super mooi ingericht weer heel anders dan 3 jaar geleden je mag echt trots zijn op je huis met alles er om heen ik kan niet wachten tot onze veranda klaar is nog even geduld en nog even verstand op nul met die puinhoop achterthuis xxx jou zus

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er super gezellig uit.

    Groetjes Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is zeker een mooie ruimte jullie veranda. Daar kun je heerlijk toeven op wat mindere dagen en op hele warme dagen. Ik heb genoten van je mooie post. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat hebben jullie een heerlijke sfeervolle tuin! Leuk hoor zo'n rondleiding. Maar de overkapping is echt het pronkstuk van de tuin. Echt een prachtige plek. En je hebt het ook weer super sfeervol gedecoreerd!
    Fijne week. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er top uit hoor!! Heerlijk genieten zo!! Gr.Jac....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig!! De tuin hoeft niet groot te zijn om een mooie sfeer neer te zetten.
    Jullie hebben de veranda heel mooi aangekleed. Hier kun je heel wat uurtjes doorbrengen. Ik heb echt van je mooie foto's genoten en ze meerdere keren bekeken.

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er heel gezellig uit! Daar zullen jullie wel heel vaak zitten denk ik.
    Het lijkt net een huiskamer.
    Alleen de buxus....als je mijn blog leest weet je wel waarom ik die niet zo zie zitten! haha.

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk genoten van je rondje tuin. Heel leuk om dat ook eens te zien en gaaf hoor je veranda! Wij krijgen als het goed is deze week de schilder. Ik wilde de kozijnen ook graag donkergrijs hebben, maar de buurvrouw wilde liever wit met grijs. Nu laat ik de deuren donkergrijs maken. Hoop dat het mooi wordt (al lang blij dat ik de buurvr. zo ver kreeg hahahaha)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijk rondje zo , Patricia! En wat een lekkere veranda!! Lekker sfeertje hoor!
    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie tuin hoor en jullie veranda is prachtig.....en sfeervol ingericht!
    Lijkt me heel gezellig zitten daar en kan me goed voorstellen dat jullie veel gebruik maken van de veranda.
    En knap hoor dat je man dit zelf heeft gemaakt.....mijn complimenten.
    Handig hoor zo'n man!

    Liefs,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie sfeer ziet er gezellig uit bij je en een veranda is zo fijn hè wij hebben er ook 1 en wij zitten daar ook heel vaak, fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Supermooi die veranda, heel gezellig.
    Ik vind jullie tuin niet klein hoor, ik denk dat die van ons kleiner is. Dat vind ik niet erg, want wij zijn allebei geen fan van tuinieren. Ik zou me geen raad weten met zo'n hele grote tuin, dit vind ik veel gezelliger.
    Nu maar hopen op mooie zomerse avonden, zodat jullie er zo lang mogelijk van kunnen genieten!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie veranda Patricia...daar heb ga je veel plezier van hebben.
    Je tuin vindt ik groot zat, wij hebben een grote tuin, maar nu ik wat ouder wordt, wou ik toch dat de tuin kleiner was, we zijn in ieder geval bezig om hem onderhouds vriendelijker te maken, dat scheelt weer een hoop werk met snoeien.

    Mooie spulletjes heb je weer gekocht...leuk hé zo'n oude deur...
    Leuk hoor, een rondje om je huis...super.

    Fijne Week Patricia,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie veranda en ik zie geen kleine tuin hoor ja als ik naar buiten kijk. Onze tuin is pas klein. Jullie hebben de veranda zo sfeervol aangekleed. En je krans die gekocht hebt staat daar ook er mooi. En nu heerlijk genieten he.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooi veranda heb je, ik kan me best voorstellen dat het er héél gezellig vertoeven is... ook héél mooie spullen heb je staan .... heb je foto's enkele keren bekeken in het groot hoor ...haha....prachtige krans heb je hangen !
    Héél fijne week
    Liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Super, Patricia! Wat een gezelligheid, heerlijk om zo lekker buiten te fröbelen aan je interieur enzovoort. Geniet ervan.

    Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. KLEINE TUIN, MAAR EEN SUPER PLEK OM TE VERTOEVEN EN TE WEZEN !!
    MOOIE VERANDA EN MOOI GEMAAKT!

    FIJNE DAG,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooie veranda, zeg! Met zoveel mogelijkheden om het daar ook gezellig te maken. En razend knap van je man dat hij die zelf heeft gemaakt.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een leuk idee om de buitenkant van je huis te laten zien! En je hebt een hele leuke tuin/veranda. Hopen dat het een schitterende zomer wordt, zodat we lekker buiten kunnen leven!

    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Patricia,
    Wat een prachtige veranda hebben jullie. Heel erg sfeervol. Helemaal ook mijn stijl.
    Ons afdak is bijna klaar en dan mag ik t gaan inrichten. Helemaal leuk.
    Complimenten aan je man die deze veranda EN de meubeltjes zo prachtig heeft gemaakt. Fijn hoor zo'n man.

    Hele fijne dag nog.
    Lieve groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  24. hoi patricia Jeetje wat prachtig zeg!!ik heb met een bakje onder mijn kin gezeten hoor!![haha] heel mooi en zeer gezellig en sfeervol ingericht.lieve groet Dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wowwww echt prachtig zo mooi allemaal Patricia.....ik heb genoten van je post hoor !!..liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  26. hallo patricia wat een prachtig rondje om het huis wat een mooie veranda knap van je man dat hij dit zelf allemaal doet en ik vind de tuin helemaal niet klein klein is een balkon van 4 vierkante meter waar ik dan toch nog een gezellig zitje op heb weten te maken woon op 10 hoog als je er zit is dan wel weer het uitzicht prachtig dit vergoed dan weer de kleine ruimte groetjes caro

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een heerlijke gezellige sfeer....en zo van binnen naar buiten!
    Mooie veranda hoor, dat heeft Marcel knap gemaakt! Leuk je deur!

    Lieve groet Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Leuk om ook even om je huis te mogen kijken. En wat ziet het er allemaal gezellig en sfeervol uit! Ideaal hè, zo'n veranda, hier maken we er ook veel gebruik van. En vooral s' avonds vind ik het super, gezellig een kaarsje aan en als het even kan ook nog het kacheltje.
    Nu maar even weer binnen vertoeven en dan, als de voorspellingen kloppen, vanaf donderdag weer lekker naar buiten.

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Goedemorgen Patricia

    Dat ziet er geweldig uit!
    Heel sfeervol!

    Liefs Vittoria :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Dat ziet er gezellig uit, wij hebben ook al heel wat jaartjes een veranda en ik ben er nog steeds blij mee.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Mooi Patricia, ziet er erg gezellig uit. Leuk adresje is dat, Uniekcreatief. En de deur, tja, heb zelf ook zoiets maar vind hem nog elke dag geweldig. Sommige dingen blijven gewoon mooi, hoe vaak je er ook naar kijkt. Geniet lekker van je tuin, hij is prachtig! Alleen het weer op dit moment niet haha. Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een sfeervolle veranda, ik hou ervan! :) Het kleurgebruik, de styling met de 'oude' bankjes en accessoires, die mooie deur etc. Helemaal leuk! Op zich heb je ook helemaal geen grote tuin nodig om te kunnen genieten hoor! Wij hebben zelf ook een veranda, maar die zit gelijk aan het huis bij de dubbele openslaande deuren en is veel kleiner waardoor je er alleen een zithoek en klein kinderspeelhoekje kwijt kunt, maar ik geniet er zo van!

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Mooi de veranda, heel gezellig, wat goed gedaan van je man.
    Kan me zo voorstellen dat je daar veel gebruik van maakt!
    Ook leuk om een stukje buitenkant van je huis te zien.

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat leuk die rondleiding om je huis en je tuin en veranda zijn een plaatje echt sfeervol zou er zo wel even rond willen neuzen zo gezellig ziet het er uit !
    Kan je ook heerlijk van genieten met z`on veranda in dit kikkerlandje .
    Die deur is ook echt een mooi item mag je wel zeker trots op zijn .
    Heb genoten van je foto`s !!

    Lieve Groet Johanna Elfies Home

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. echt heeeel gaaaff! wat super mooi gedaan!
    alles prachtig in stijl, leuk dat jullie m grijs gaan schilderen, dat staat vast nog beter.
    en je huis ook grijs? wow dat zou ik ook zo doen, nu je buren nog........hahaha
    mooie plaatjes, genieten.
    groetjes, inge

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een prachtige sfeer geven je foto's, weet je dat ik foto's van jullie veranda op de iPad heb opgeslagen en van jullie tuin omdat ik hem zo mooi simpel strak vind ;-)

    Echt super mooi, echt mijn smaak, ons prieel is donkerbruin, ik twijfel nog om naar lichter of grijs te gaan, wit is zo niet meer passend bij ons!
    Wel een hele klus!

    De accessoires staan ook zo prachtig, echt aangekleed, helaas hield ons budget daar een beetje op, misschien zien we dit weekend nog wat op ons weekendje weg ;-)

    Liefs saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Oooo, het gebeurt niet snel maar nu ben ik toch bijna jaloers, wat een prachtige tuin maar zeker ook veranda heb jij, wat zul je daar heerlijke momenten hebben. Als de zon te hard schijnt kun je er een beetje in de schaduw zitten, als het regent zit je er droog en 's avonds kun je er nog heerlijk lang zitten. Echt super ook als je man dat zelf kan maken.

    Prachtig!

    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat gaaf! Erg mooi ingedeeld, prachtig sfeertje! Dan zie ik op een foto nog een deur open staan en houten deuren in de hal? Heb je deze ook zelf gemaakt? Ze zijn geweldig!
    Geniet lekker van je tuin en van je veranda!

    Fijne week verder.
    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat SUPER GAAF!!! Ik kijk er met veel bewondering na. Ik heb zelf ook een veranda en vind die houten planken echt zo gaaf op de vloer. Maar geen last van splinters? Wij hebben 4 kleine kinderen en ben bang dat zij straks helemaal onder de splinters zitten. Hoe ervaar jij dat?
    Mag ik vragen welke verf en kleur jij heb gebruikt voor de meubels?

    Echt zo mega gaaf. Heb de foto's echt wel 100x bekeken

    Groetjes Karina

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Heel mooi zo zeg, je hebt echt een prachtige stijl die overal terugkomt! En wat een mooie veranda! Over 2 jaar gaan we er ook een laten zetten door aannemer post, ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien! Bedankt voor de mooie foto's, zo doe ik toch gelijk weer wat ideeën op!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat heb je dat leuk gemaakt zeg! Ga je daar nog iets van een scherm voor zetten of hou je het hierbij?

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Beste, Wij willen graag ook een veranda kopen maar zaten dus te denken als wij een houten kopen dat dadelijk onze kleinkinderen onder de splinters zitten! Hoe ervaar jij dit? mvg

    BeantwoordenVerwijderen