zaterdag 28 juni 2014

Kleine veranderingen en de Wilgengaarde...

Allereerst wil ik even zeggen, wat een super leuke reactie´s op het huis van onze buren. Duska was nogal zenuwachtig, maar dat was dus echt niet nodig. Ze denkt er zelfs over om ook een eigen blog te beginnen. Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden. Weer een nieuwe enthousiaste blogger erbij...leuk toch!

Ik ben nogal weer lekker bezig geweest in ons huis....had mij zo voorgenomen niet meer zoveel te doen tot na de vakantie. Mijn hoofd zit altijd vol ideeën. Helaas ook vlak voordat ik wil gaan slapen. Ach ja...heb ik s´nachts in ieder geval genoeg tijd om na te denken hoe ik het allemaal ga doen hi hi

Het idee om de tv in onze kast te plaatsen zodat de tv kast uit de kamer kon speelde al een tijdje in mijn hoofd. Dat ging nog niet zo makkelijk, de kast ligt vol speelgoed en andere dingen die niet weg kunnen. ook de tv kast ligt vol dvdtjes, opladers enz....dus opbergruimte tekort ppfff hoe zal ik dat nou gaan aanpakken de tv zal en moest uit het zicht.
Ik ben begonnen met het opruimen van de kelder, twee vuilniszakken vol ...wat een stroep kan een mens verzamelen zeg!! Daar was dus mooi wat ruimte gecreëerd  voor de dingen in de kast die we niet zoveel gebruiken. Ook de kast zelf even goed opgeruimd en nu was er dan precies genoeg ruimte voor de tv.
Maar toen het volgende probleem. Als de tv aan moet en de deuren open moeten staan...tja dan kijk je natuurlijk tegen al die zooi aan. Nu had ik daar al wat op bedacht...even manlief lief aangekeken en die zag de bui al hangen...precies deurtjes erin. Zo gezegd zo gedaan, een middag werk en de deurtjes zaten erin. 
Alles in de kalkverf kleur nero gezet. Ik vind het heel mooi geworden.



De tv kast gaan we morgen op marktplaats zetten met pijn in mijn hart. Het word gewoon te vol hier in huis.

Helaas heb ik mijn vouwgordijnen verprutst, ik heb ze geverfd in de wasmachine in de kleur grijs. Maar ja...dat heb ik wel weer, ze kwamen er dus zwart uit.
Wat nu...toevallig liep ik met Marcel op een brocantmarktje in nijverdal. Ik had net besloten dan maar zelf nieuwe vouwgordijnen te gaan naaien, ik zag er als een berg tegenop ik heb namelijk geen naaitalenten hi hi
Ik was dus ook heel blij toen ik tegen deze prachtige luiken aan liep. 

Ze waren wit en ze zaten onder de vliegenpoep. Heel vies, maar na een schoonmaakbeurt heb ik ze in de kalkverf gezet.
 En nu staan ze mooi te zijn bij ons in de erker.
Beetje lastig om te laten zien, want de zon scheen volop toen ik de foto´s nam.

Verder ben ik met mijn zus uit Duitsland ook nog even naar seizoen en stijl en woonland geweest.
Ook deze zus zit inmiddels helemaal in deze mooie sfeer in huis. Zo leuk om te zien dat er steeds meer mensen om mij heen enthousiast worden van deze sobere stoere woonstijl.
Natuurlijk zijn we niet met lege handen naar huis gegaan.

Bij woonland heb ik deze prachtige houten bak en de twee kruikjes gekocht.
De kandelaar heb ik bij seizoen en stijl meegenomen.

Dit kleine oude bakje heb ik ook bij woonland gekocht. Er is mij verteld dat het bakje in Nepal voor kruiden is gebruikt. Ik gebruik het voor de suikerklontjes en de zoetjes. Als je het open schuift dan zitten er drie ruimte´s in om wat in te stoppen
 
Het is echt een oudje...

Ik zag bij Lia al z´n mooi linnendoek voorbij komen. Ik had de linnenstof nog in de kast liggen. Ik heb een linnen riviera maison gordijn in stukken geknipt. Ik was het al een tijdje van plan, dus ik ben er deze week maar aan begonnen. Wat restje kalkverf gemengd en zie hier het resultaat

Het doek lijkt hier een beetje klein, maar dat is hij niet..
 
Ik ben weer blij met het resultaat. Het staat rustig omdat ik de kleur een beetje in de buurt van de muur heb gehouden. Het doek was zo klaar.

Weten jullie nog dat ik onder de veranda de oude mooie deur heb gehangen. De deur was te groot en paste niet in de auto en omdat hij ook  niet onder de veranda zou passen hebben wij er in de winkel een stuk vanaf gezaagd.
Dit is onder de veranda...
 En dit is het gedeelte wat over is gebleven. Het hangt nu in de keuken met een zelf gemaakte krans erop.
Zonde om niet te gebruiken toch...

Vorige week zijn wij ook nog naar de Wilgengaade geweest. Dit is een winkel die hoog op mijn lijstje staat bij favoriete woonwinkels. Ik zag er een kruik staan en was er gelijk verliefd op. Hij is groot, maar niet te groot. Precies goed voor in ons kleine huisje.

Prachtig toch...
 
 Ik heb eindelijk een bloemmist gevonden die Asparagus voor mij wou bestellen. De bloemmist waar ik ook altijd de prachtige rozebottel en dadeltakken weg haal. Ze neemt altijd de moeite om wat mooi´s voor mij te bestellen. Dus voor diegene die in Almelo of omgeving wonen de Orangerie in de Oranjestraat heeft deze takken en daar word je vriendelijk geholpen door hele leuke enthousiaste dames.
Bedankt nog dames...

De woonkamer is nu veel rustiger nu de tv kast eruit is...



Ik wil jullie graag een rondleiding geven door de Wilgengaarde. Danny en Kim vonden dat geen probleem.
Ik had mijn fototoestel niet bij mij, dus maar foto´s genomen met mijn mobiel. Eenmaal thuis gekomen de foto´s bekeken, ze zagen er niet uit. Nou boden Danny en Kim mij al aan om zelf foto´s te nemen en die zouden ze mij dan via de mail opsturen. Ik had ze de volgende dag al binnen. Super bedankt Kim!!
Ik plaats ze allemaal onder elkaar. Dit is al best wel een lange post, maar ik wil jullie de rondleiding door de Wilgengaarde niet onthouden...




















Een snoepwinkel voor hoffz liefhebbers, de winkel ligt namelijk vol met bijna alleen maar hoffz.
Het zijn veel foto´s, maar ik kon er niet maar een paar uitkiezen. Het is z´n prachtige winkel.
Zeker de moeite waard om een stukkie voor te rijden hi hi!!

Nou dit was dan mijn lange post, hopelijk vinden jullie hem niet te lang. 
Nu maar even kijken of ik dan toch echt die kwast eens even kan laten liggen...
Fijn weekend allemaal, en veel plezier morgen bij het kijken naar het nederlands elftal.
Hier allemaal voetbalfans alleen ik niet, maar het nederlands elftal kijk ik graag.
Hup Holland Hup!!!
Liefs Patricia.










36 opmerkingen:

  1. Een heerlijke, lange post. Ik heb genoten en dat gaat de rest ook doen. Een mooi en warm interieur heb je! De luiken zijn prachtig, staat goed, 'k ben geen fan van Hoffz, maar de foto's zien er goed uit,..

    Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Harstikke mooi zeg!!super zo je tv opgeborgen!!prachtige luiken,prachtige kruik,mooie houten bak met kruikjes en de foto's van de wilgengaarde daar heb ik ook heerlijk van genoten!!super!!kortom een hele prachtige lange post!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. sorry mijn berichtje van hierboven schoot al weg!!een mooi weekend en bedankt voor het mee genieten lieve groet Dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja, dit mag je wel een lange post noemen hihi...
    Maar het staat echt super leuk zo met je tv in de kast. Jouw kamer is natuurlijk al niet zo groot. En ik zal in de vakantie ook eens wat winkels afgaan. Want eerlijk gezegd kom ik nooit in andere winkels, geen tijd of geen auto. Ook al lijken ze allemaal wel op elkaar, het is toch leuk om eens te zien.

    Fijn weekend
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat is je kast mooi geworden en je sfeer is super geworden zo geniet er lekker van.. fijne weekend nog... rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een geweldige post. Ik ken de wilgengaard wel ik bestel er wel eens wat. Maar ik ben er nog nooit geweest en ga dat zeker doen. Wat heb je toch een prachtige inrichting. En die luiken geweldig.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niet erg hoor, zo'n lange post!!
    Allemaal gezellige sfeerplaatjes en heel leuk om te lezen waar je allemaal zo druk mee bent geweest, het is allemaal mooi geworden.
    Fijne zondag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Idd, een lange post, maar absoluut geen straf om te lezen!!!
    En wat een leuke winkel!!
    Fijne zondag en groetjes,

    Silvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lange post....? Nee hoor nog te kort ;) Ha zit gewoonweg hier heerlijk te genieten.
    Je luiken, je kast, je muur, je doek.....je keuken......oh.....wil meer ;) Heb je vast al eens gevraagd....maar jij hebt carte colori toch....? En dit moet op geheel vlakke muren? Oh zit al zo lang te dubben...nee weet het al maar ha...manlief moet eerst alles vlak gaan maken ;)
    Ga zeker eens in Ruinen kijken...niet zo ver weg van ons dus dit moet te doen zijn.
    Daar weten ze vast alles van de verf.

    Ha woon je daar trouwens in de buurt.

    Fijn weekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Patricia...sedert gisteren moet ik blijkbaar iedere reactie 2x schrijven voor het gepubliceerd wordt...
    aangezien je een lange post had gezet had ik eens lang geantwoord...haha....je tv kast is super mooi, wat een leuk,mooi en goed idee met die deurtjes/luikjes binnenin, wat handig met
    zo'n man in huis !!!Je andere kastje vond ik ook héél mooi, maar zonder tv dan ..:-) vind het ook beter nu met de tv erin!! Ook de luiken die je scoorde zijn super mooi, daar hou ik van voor een raam héél gezellig ... wat heb je een super gezellig huis...wat een mooie spullen heb je meegebracht, je bak met kruikjes vind ik super, heb iets soortgelijks van Hoffz, hier bij mij in de buurt is het Hoffz-aanbod héél beperkt..jammer !! Wat heb ik genoten van de Wilgengaarde plaatjes... zoveel moois ... alleen 3u20m rijden is wel een ver stukkie hoor ...haha !!!
    Patricia, geniet van je prachtig interieur,je hebt echt smaak,
    héél fijne zondag nog,dankzij de regen wordt het genieten binnen denk ik
    Prettige week nog
    Liefs
    Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke lange post. Nooit te lang, als het mooie plaatjes zijn, toch?
    En wat is de tv kast goed gelukt. Heerlijk om je tv uit het zicht te hebben.
    De Wilgengaarde staat ook op mijn lijstje maar is hier ver vandaan. Maar misschien een keer op een vakantiedag of zo.
    Veel plezier van alles!
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Patricia, het was heerlijk om te lezen. Je oplossing met je tv vind ik super! Ik heb nu ook even kunnen kijken in de Wilgengaarde! Ziet er erg mooi uit daar. Ga het reisje ook maar eens maken van bijna 2 uur! Fijne zondag groetjes Carola van Vliet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier in mijn buurt en ver er omheen vind je zo dus geen enkele winkel .. ik denk dat ik daar echt voor naar nederland moet ... waarschijnlijk vandaar dat bijna alle mensen in mijn omgeving zo een ouderwets interieur hebben .. ze kunnen gewoon nergens inspiratie opdoen .. hier zijn het de tuincenters die allemaal een interieurhoekje hebben en dan alleen maar met pomax of riviera maison ... geen idee waar ik hier hoffz kan vinden ... hebben jullie geluk seg met al die mooie woonwinkels in de buurt !
    Het is allemaal prachtig bij jou .. het doek daar moet ik aan wennen daar ben ik nog niet met mee maar dat komt wel hoor ! En het zou wel héél leuk zijn als je buurvrouw een blog zou starten altijd leuk om mooie dingen te zien ! Ik ga deze vakantie ook niks ondernemen ideetjes genoeg maar ik wil nu even genieten van hoe het nu is ....

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Niks niet te lang hoor buuf... altijd mooi binnenkijkers. Kastje toch maar niet naar de slaapkamer. Erg zonde, tis dat ik hem boven bij de meiden ook niet kwijt kan anders was MP overbodig hihi. Jee..wat een mooie winkel, geen idee waar ik het zoeken moet ( veluwe?) Maar daar gaan we zeker een x een bezoekje aan brengen. Fijne zondag, en succes vanaaf.
    Liefs Duska.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Patricia wat een heerlijke post!! Enne best een beetje jaloers hoor op je mooie kruik....wat is ie mooooi!!! de Wilgengaarde staat ook al heel lang op mijn verlanglijstje....maar ja ik rij geen auto en manlief..? Die krijg ik niet mee voor zoiets...hahahah. Tijd voor een uitje met wat blogdames dus..Je kast is prachtig, heel mooi opgelost met de deurtjes binnenin..bij ons zie je nog rotzooi...dus misschien laat ik mijn mannetje wel heel spontaan jouw kast zien! hahahha
    Een heel fijn weekend nog!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nu ga ik echt daar ook eens een kijkje nemen!! Heb er al zoveel over gehoord en gelezen en na deze mooie foto's moet het er in de vakantie maar eens van gaan komen! Je tv kast is mooi, zag m al op FB voorbij komen, fijne zondag! Liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een mooie lange post! Je tv kast is mooi geworden zo, helaas krijg ik het thuis niet voor elkaar om de tv in een kast te stoppen. Je kamer ziet er prachtig uit, ook met die nieuwe luiken. En die kruik vind ik ook helemaal super, ik heb er ook één weten te bemachtigen. Echt een pronkstuk, zeker met de asparagus erin.

    Wat een mooie winkel de Wilgengaarde. Helaas niet in de buurt, maar hij staat wel op mijn lijstje! Gelukkig heb ik Seizoen en Stijl en Woonland om af en toe eens binnen te lopen!
    Ik wens je een fijne zondag verder en hopelijk winnen we vanavond!
    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wauw Patricia! Wat een vondsten allemaal zeg, prachtig! Handig zo'n man, je kast is heel mooi en praktisch geworden zo met die deurtjes. Bij ons thuis gaat dat niet lukken, onze tv is sowieso veel te groot om in een kast te stoppen (fervente filmliefhebbers) en echt storend vind ik hem niet zo op ons lage dressoir, bij ons neigt ons interieur ook naar een tikkeltje industrieel dus dat is toch anders.

    Je luiken, houten potten, bord en pot/kruik (vooral je kruik!!!) zijn prachtig! Heel fijn formaatje ook, en mooi verweerd. Geniet ervan!

    Oh en de Wilgengaarde, ja daar móet ik ook echt een keer heen. Eerst maar even goed sparen hihi. ;)

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat mooi allemaal Patricia...en je TV oplossing is geweldig, en dat in één Middag door Marcel! Super.
    Je oude tv meubel, waar moet ik op zoeken op MP, en wat vraag je ervoor?
    Ook de luiken zijn heel mooi. Misschien maar goed dat het verven mislukt is :-)
    Gaaf idee dat linnen doek, ben je er gewoon met de kwast overheen gegaan , of heb je het doek in de verf gedompeld? De randen zeker niet afgewerkt hè? Ik hoor het graag, heb ook weer inspiratie.....nu kan het nog, straks zijn we druk genoeg met ons hopelijk nieuwe "oude"huis!
    Fijne zondag!
    Lieve groet Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Patricia ;-)

    Heb genoten van jouw lange post.
    Ook wij hebben de tv in de kast staan!
    Vind het nl een stoorzender in een mooi interieur!
    En wat een mooi oplossing van jouw om extra deurtjes door je man te laten maken, waardoor je toch de spullen die in die kast moeten netjes uit het zicht hebt.
    Die winkel de Wilgengaarde lijkt me erg leuk om een x rond te kijken.
    Helaas vind je in het noorden weinig van die mooie woonwinkels, moet er dus echt wel een eindje voor rijden!
    Misschien ga ik dat in de vakantie wel doen,maak ik er een mooie dag uit van of meerdere!

    Fijn weekend liefs
    Vittoria ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie post hoor en voor mij niet te lang, ik er van genoten. Het ziet er natuurlijk weer prachtig bij je uit..Je doek vindt ik ook erg mooi en ben al een tijdje van plan om er ook een te maken.

    Bij de Wilgengaarde is het altijd een feestje, ik ben er dan ook al vaak geweest en je wordt daar heel leuk geholpen door Danny en Kim, ik heb er ook al eens een post over geplaatst.

    Ik ben ook geen voetbal fan maar vanavond zit ik wel voor de buis.

    Lieve groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat ik je gemist heb op de brocante markt in Nijverdal, mijn vriendin en ik hadden er ook een kraampje.

      Verwijderen
  23. Heerlijk zo'n lange post! Je hebt idd weer niet stilgezeten, het ziet er allemaal weer geweldig uit. Je luiken zijn echt gaaf, ben ook op zoek naar zoiets. De wilgengaarde lijkt me een mooie winkel, toch maar eens een kijkje gaan nemen. Fijne week Patricia.

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een mooie post! Met alleen maar super sfeervolle foto's! Heerlijk!
    Waar zal ik beginnen hi hi. Maar bij het begin! Je tv heeft een prachtig plekje gekregen zo. Ik vind de kalkverf op de kast ook erg mooi. Wel jammer van je tv kastje (want die is ook erg mooi) maar ik kan me goed voorstellen dat je het lekker ruim wilt hebben.
    Nu kan ik doorgaan met alles opnoemen wat ik mooi vind in je post, maar dat is eigenlijk alles. Dus dan blijf ik bezig hi hi. Want je nieuwe aankopen zijn super. Vooral ook de pot. Maar ook het luik met de krans is prachtig.
    En dan nog die fotoreportage van de Wilgengaarde... Wat een prachtige winkel. Ik kan me voorstellen dat dit één van je favorieten is.
    Ik wens je alvast een fijne week. Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heerlijk zo'n lange post en de tv in een kast is toch lekker rustig....en mooi weggewerkt. Het linnendoek hangt prachtig, en wat stoer om dit zelf te maken.
    Ik ben een paar weken geleden ook in de Wilgengaarde geweest had dit gecombineerd met onze vakantie. Super sfeer daar en leuk gekletst. De foto's geven de sfeer mooi weer.
    Fijne avond verder....toppie dat Nederland gewonnen heeft.
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Super de kast joh!, ben ook altijd nog steeds blij dat bij ons de tv in de kast staat:-) tja en je doek ook mooi zo boven de bank, en de kruik ..haha eigenlijk alles is mooi.
    De wilgengaarde wil ik ook nog een keer langs, alleen de afstand van zo`n twee uur doe je niet zo maar even, wie weet in de vakantie:-)

    Fijne dag.

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een leuke post!! Heerlijke foto's. Ik vind het een stuk rustiger in je woonkamer, echt mooi geworden!! En je kruik... pfff wat mooi! De Wilgengaarde staat ook nog hoog op mijn lijstje. Fijne week!
    Groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Jouw luikjes en tv-kast , wat knap allemaal !!
    Heel handig zo n handige Harry in huis:))
    En wat een mooie winkel weer , het is waar , bij ons vind je dat niet ,als het al landelijk is ,is het veel te klassiek.
    We gaan er eens een daguitstap van moeten maken
    Groetjes jilly

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Prachtig weer zussie en je pot en doek boven de bank euhh daar ben ik een tikkeltje jaloers op hihi de wilgengaarde is ook een super gave winkel ik kan er wel de hele middag snuffelen heerlijk die sfeer liefs jou zus

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een heerlijke lange post met allemaal mooie plaatjes!
    Je huis is prachtig en je kast is ook gaaf geworden! Wat een uitkomst zo met die extra deurtjes er in. Ik ga t idee direct doorgeven aan mn vriendin die ook aan t verhuizen is maar nu haar tv niet meer in t zicht wil :)

    Fijne week verder.
    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Erg mooi geworden die kast.....ik wist niet dat kalkverf ook op de kast kon, moet er dan de primer ook eerst op? Zoo mooi al die foto's van die winkel....daar zou ik graag eens rondsnuffelen....

    Groetjes Karla

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat mooi zeg die kast! Inderdaad is het veel rustiger geworden. Ik wil inderdaad ook het tv het liefst uit het zicht..

    De Wilgengaarde staat ook op ons lijstje om langs te gaan.. Wat een mooie winkel op de foto's.

    Ik ben net begonnen met mijn blog, zou je een kijkje willen nemen en wanneer je het leuk vindt me willen volgen? http://www.robust-posch-wonen.blogspot.nl/

    Dank je wel alvast!

    Liefs Lieke

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hoi Patricia,

    Ik geniet altijd erg van jouw verhalen en schitterende plaatjes van jullie huis. Ik heb zelf de brocante stijl, dus echt heel wat anders, maar toch....
    Ik herken dat om s'nachts mijn ideeen uit te werken. Dan wordt je (in principe) door niemand gestoord, toch? Misschien vind je het leuk om ook op mijn website te kijken.
    www.moniques-style.nl
    Groetjes
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hallo Patricia,

    Allereerst wil ik je graag bedanken voor de TIP de Orangerie. Wat een leuke bloemenzaak !
    Ik ben naar huis gegaan met 3 takken wilde Asparagus.....dus ik helemaal happy!
    Ook de dames in de winkel waren erg gezellig en vriendelijk. Ik ben zo brutaal geweest te vertellen dat ik via jou aan hun adres was komen. Wat is het wereldje dan toch klein he. Almelo is voor ons erg dichtbij want wij wonen in Geerdijk (naast Vroomshoop) Dus bij deze bedankt voor je tip!
    Ik wens je heel veel succes met alles wat je gaat doen en ik blijf zeker met heel veel plezier je blog volgen.
    Groetjes Margreet Heidstra

    BeantwoordenVerwijderen
  35. zie nu pas deze post.............wat een prachtigs komt er voorbij zeg!
    je hebt hele mooie aankopen gedaan, en de winkel foto,s zijn top, jammer dat het voor mij zo,n eind is:(
    groetjes, inge

    BeantwoordenVerwijderen