zaterdag 23 augustus 2014

Carte Colori...Gritti en Beton.

Eindelijk een nieuwe kleur op de muur...


Eindelijk zullen veel van jullie denken....
Ja, voor mij eindelijk. Ik heb mij bijna een jaar lopen ergeren aan de grijze muren die met een beetje zonlicht toch echt blauw waren. Ik was natuurlijk de enige die zich daar zo aan stoorde, maar ik baalde er zo van. Toch maar de knoop doorgehakt en een nieuwe kleur bij de wilgengaarde opgehaald. Het is in de woonkamer de kleur gritti geworden. Wij waren net twee dagen thuis van vakantie en ik ben toen gelijk maar begonnen. Het was lekker warm. Net iets te warm, maar ja...het moest natuurlijk gelijk gebeuren.
Zweetdruppeltjes liepen langs mijn gezicht. Uiteindelijk in mijn onderbroek en hempje alles afgeschilderd hi hi  Ik weet het, ik ben niet goed wijs whaha maar ik heb wel alles af!!


    Veel beter toch zo....
Met het slechte weer krijg je toch ook weer zin om binnen weer alles knus en gezellig te maken. De herfstkriebels voel ik alweer opkomen. Ik wil ook nog wel graag wat zon hoor...ik zei zoiets al eerder op facebook deze week. Toen was niet iedereen het met mij eens hi hi, maar echt..ook ik hou van de zon.
De herfst en winter vind ik gewoon gezellig en knus als het om wonen gaat. Kaarsjes aan, dekentje om en fijn samen zijn. Ik hou er van.....
Ik hoop echt dat er ook nog wat mooie dagen komen. Nog even lekker knus onder de veranda kruipen.
Maar goed, wat ik wou zeggen is door de herfstkriebels had ik gewoon zin om binnen aan de slag te gaan.
Alles heeft dus weer een ander plekje gekregen....





De luikjes die eerst voor in de erker stonden, staan nu voor het kleine raam. Ik vind ze daar nog mooier staan dan voor in de erker.


Ook wij zijn deze prachtige berenklauw tegengekomen onderweg. Ik had hem al een tijdje zien staan bij de sportschool, maar ik durfde hem nog niet te knippen. Je hoort tenslotte van die enge verhalen. Ik heb mijn man dus lief aangekeken en gevraagd of hij ze wou knippen. Je moest er tenslotte een slootje voor over springen en ik zag mijzelf daar zo languit in liggen, en manlief had er dan niet twee keer over hoeven na te denken...hij had er zeker een foto van geschoten en deze dan met de meeste lol op facebook geplaatst. 
  Hij was al helemaal bruin en uitgedroogd. Als het goed is kan je ze dan veilig knippen. Ik heb ze voor de zekerheid nog even in de schuur gezet en ze nog maar net met handschoenen in de kruik geplaatst. Vind het nog steeds een beetje eng, maar ze zijn zo mooi.
  
De andere kant van de kamer, het eetgedeelte heeft ook een ander kleurtje gekregen.




Dit is de kleur beton ook van carte colori. Dit gedeelte van de kamer is heel donker, dus wij hebben gekozen voor een lichte kleur. Ik denk dat iedereen zich wel voor kan stellen dat hier, dus ook al is het nog geen jaar geleden een andere kleur op de muur is gekomen. Ik ben er in ieder geval heel blij mee.

Soms zit je dan even alleen op de bank met een lekker kopje thee, en dan denk je..
wat ben ik toch een gelukkig mens met een prachtig gezin en een heel fijn huis.

Ik wil jullie allemaal een fijne avond wensen. Ik zag dat er weer wat nieuwe volgers bij zijn gekomen.
Heel trots ben ik dat er mensen zijn die mijn blog willen lezen. Ook wil ik nog een keer zeggen dat ik het  super leuk vind dat mensen de moeite nemen mij een mail te sturen omdat ze het niet lukt om een reactie op mijn blog te plaatsen, en mij zo toch laten weten wat ze van ons huis vinden. Het zijn altijd leuke reactie´s en vaak zijn ze ook hartverwarmend. Bedankt, ik vind het altijd fijn om ze te lezen.

In mijn volgende post zal ik jullie onze slaapkamer laten zien...

Liefs Patricia.















40 opmerkingen:

  1. Als ik eerlijk ben vind ik nu de kleuren mooier op de muren. Niet dat ik de andere kleuren niet mooi vond, maar nu ik het verschil zie.....het geheel is nu rustiger.
    Je hebt het allemaal weer heel mooi gestyled.
    Prachtig!!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond dat andere ook te blauw, maar dacht dat jij dat bewust gekozen had. Want smaken verschillen hé. Ik vind dit ook veel mooier, en beton heb ik toevallig gisteren ook nog bekeken voor boven. Omdat het daar ook vrij donker is. Maar ik ben er nog niet uit.
    Maar je had beter even kunnen genieten van die warme zon, en met al die regen binnen kunnen schilderen.

    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig is het geworden Patricia...
    Fijne Zondag.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er allemaal weer mooi uit de luikjes voor het kleine raam vind ik geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ps. je lamp staat geweldig groet caro

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is het mooi geworden, ik vind de kleur prachtig! Ben zelf ook nog druk met kleuren aan het uitzoeken en dat is best moeilijk want op een kleurenkaart ziet het er soms heel anders uit dan op je muur thuis, maar dit is supergoed gelukt!
    Groetjes, Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt zo mooi allemaal...!.....wat heb je toch een prachtig huis.....xxx...!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is echt super mooi geworden. Ik hou van dat donkere gritti . Wat heb je toch mooi gestelde hoekjes. En jouw self made kruik blijft een topper .
    Groetjes en nog een fijne zondag
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Patricia wat mooi !!! Héél mooi kleur heb je gekozen.... ja woorden schieten hier gewoon tekort... ja met zo'n weertje krijg je echt zin om alles te gaan verschuiven andere hoekjes te maken...eens wat nieuws erin ...:-) hihi..... héél mooie sfeerhoekjes laat je ons zien , weer
    ideetjes opgedaan ..:-)
    geniet ervan heb je zeker verdiend na al het werk...
    héél fijne zondag
    Liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is altijd héél mooi bij u , maar de muren waren inderdaad blauwachtig , dit is veel mooier geeft een totaal andere uitstraling .. je hoofdafbeelding is ook prachtig !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Patricia wat prachtig!!Wat een mooie kleuren heb je gebruikt!!en super mooi gezellig ingericht!!een plaatje!!llieve groet dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Patrica wat ziet er prachtig uit!!wat een mooie kleuren heb je gebruikt!!en wat sfeervol ingericht zeg,heel erg gezellig en mooi!!lekker van genieten hoor.lieve groet dédy

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Patricia,

    Het ziet er erg mooi uit die nieuwe kleuren op de muren en het geeft en een hele warme uitstraling!
    Je krijgt als je naar jullie interieur kijkt gewoon weer zin in het najaar/winter!

    Liefs Vittoria ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gritti, ja ik vind het ook een topkleur! Staat erg mooi bij al je spullen! En Beton achter is ook geweldig! Zo blijven we in elk geval lekker bezig! :-)

    Groetjes Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat ziet er weer heel mooi bij je uit, complimenten.
    Zondag 14 sep is er weer een brocante markt in Nijverdal, ik sta er ook.

    Fijne dag!
    Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel mooi geworden! Ik wil hier graag alles lichter maar als ik dan de foto's bij jou zie, wat sfeervol! Geniet ervan
    Groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ooh dat herken ik wel hoor, heb je de verf in huis, dan wil je toch meteen beginnen, of het nou 30 graden is buiten of niet. Zo stond ik met de pinksterdagen de kamer van de jongens te verven. Bloedheet was het, de kamer is op de bovenste verdieping met een plat dak, nou dan weet je het wel, maar het moest gewoon af en als je eenmaal bezig bent, werkt het wel lekker door hoor.
    De kleur is heel mooi, natuurlijk ik heb m zelf ook in de woonkamer.
    Toen ik vrijdag thuiskwam van vakantie, was het eerste wat ik dacht, wat heb ik toch een heerlijk huis!! Fijn toch dat je zo teveden bent, het is zo leuk om je plekje steeds maar mooier te maken en het is ook leuk om te doen!!

    Ps, mijn kinderen eten die kaastaart niet hoor, alleen de oudste want hij is ook gek op kaas, maar die jongste twee zijn hele lastige eters, helaas.

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat heb je een ontzettend mooi huis! Echt warm. Wat zul je daar trots op zijn!
    Zelf ben ik bezig om de deuren op de overloop te schilderen, ze zijn nu wit en worden grijs, daarna moeten de muren natuurlijk ook ;) ik denk dat beton kleur ook wel mooi zou staan nu ik dat bij jou zie. Altijd fijn he om posten van jullie te lezen en ideetjes op te doen.

    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Poe hee, wat een gaaf huis heb je toch. Ik vind het stééds mooier worden. En eigenlijk vind ik dat er wel weer een nieuwe woonreportage gemaakt mag worden van je huis. Het is inmiddels al weer een boel veranderd. Complimenten hoor!
    Ik blijf je met heel veel plezier en bewondering volgen. Doorgaan he.

    Lieve groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nu past het allemaal nog meer bij elkaar, mooi zeg. En altijd fijn als je huis echt als een 'thuis' voelt, dat is onbetaalbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Vanuit mijn zonnige vakantieadres lekker van de mooie sferen kunnen genieten! Ziet er prachtig uit! Liefs van Carola

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat ziet het er toch mooi bij je uit! Altijd lastig om op een foto het verschil in de grijstinten te zien, maar ik kan me voorstellen dat je je ergert als er een blauw waas over de muur hangt. Ik wil ook graag de wanden van mijn woonkamer en de gang en hal verven met Gritti. Vind ik zo'n mooie kleur!
    Geniet van je lekkere stekje!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het ziet er weer prachtig uit. De foto's geven de sfeer goed weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zo, jij bent heerlijk bezig geweest! Ja had beter even kunnen wachten met al die regen nu, maar ik ken het: het moet NU! Het is prachtig geworden, wat een werk. Maar nu vind je het zelf mooi en dat kan een ander niet voor je beslissen. Ik erger me al een tijd aan een paar deuren, die ik donkergrijs heb geschilderd, die lijken ook zo blauw, bah. Die MOETEN dus ook een andere kleur. Hahaha, wat zijn wij erg hè??

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heel herkenbaar maar wat is het mooi geworden! Je kan trots zijn! Heerlijk sfeertje bij jou!

    Geniet er lekker van!

    Liefs Lieke
    http://robust-posch-wonen.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Weer een mooie blog. Mooie sfeerplaatjes. Dacht al...euhh waar heeft ze de luiken ( nu ;-) weer gelaten.
    De bereklou laat ik mr voor wat het is. Ben nie zo goed in slootje springen haha. Misschien kom ik hem binnenkort zomaar ergens tegen.
    Liefs Buuf.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een mooie kleuren Patricia! Staat erg gezellig en sfeervol. Ik ben ook een herfstmens hoor, heerlijk gezellig binnen met een kop thee en een warme plaid, kaarsjes aan, mmmm. Mag van mij wel beginnen! Enne ben je al een beetje gewend met alle kids nu naar school? Ik weet zeker dat je het over een tijdje heerlijk gaat vinden, hebben ze bij jullie ook het continurooster? Fijne week, liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig geworden, moet ook zeggen dat ik deze kleur ook mooier vind passen bij het geheel.
    Ziet er allemaal heel gezellig en sfeervol uit!

    Fijne week,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  29. je hebt echt zo,n onwijs gaaf huis!!! echt helemaal wow, ik kan hier wel steeds naar blijven kijken:)) echt heel inspirerend voor mij
    en ik zie je al helemaal gaan in in je omderbroek!!!!! hahahahahahahahaha geweldig, ik zou het zo kunnen zijn, (ik zie er ook niet uit als ik verf, of ik heb juist nog mn nette kleding aan, ook zo stom!)en ja stikheet en doorgaan! had nu maar gewacht......met deze regen...maar ja, jij hebt het lekker af, en het is super.
    ik ga nu naar bed, en ga later je foto,s nog eens goed bekijken

    groetjes! Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Echt heel mooi geworden. Ik wou dat ik mijn man zo ver kon krijgen om zo'n mooie (sombere) kleur op te muur te schilderen. Maar helaas blijft het bij ons wit. Onze woonkamer is van zichzelf al vrij donker, dus wat sfeer betreft zit het er gelukkig wel in.

    ik geniet als ik naar jou foto's kijk en krijg er veel ideeën van. Het liefs zou ik ff een keer echt een kijkje kom nemen in jou woning om ff weg te smelten. Echt top gedaan. Ik wacht weer af op je volgende blog bericht.

    Groetjes Ka

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Je bent niet goed wijs hahahhaha nee begrijp je helemaal zo zijn vele hier denk ik wat in ons hoofd zit moet gelijk gebeuren tja ach we zeuren niet we doen het gewoon hihihih staat super hoor heerlijk sfeertje nu lekker gaan genieten ervan ...fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Heel mooi geworden, heb zelf ook gritti in de keuken en dat is echt een super kleur!
    Je nieuwe header is ook heel sfeervol.
    Herkenbaar hoor, wat je in je hoofd hebt........

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik vind het zo nog mooier als hiervoor omdat het toen wat blauwiger oogde (of leek dat maar zo op de foto's?). Is nu meer een geheel zo en staat heel sfeervol! Mooi gestyled!

    Liefs Marieke

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wauw Patricia, wat is het mooi geworden! En ja... wat in je hoofd zit, gelukkig ben je niet de enige hihi. Ik ben vorige week ook met mijn man op bereklauwen jacht geweest, de modder zat tot achter mijn oren. Ach ja, je moet er wat voor over hebben:-)

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat is het mooi geworden Patricia. Ik krijg gewoon zin om mij kamer ook over te schilderen.
    Wat heb je toch een heer sfeer in huis.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat is het prachtig geworden Patricia , erg gezellig hoor wees maar trots op wat je allemaal hebt gedaan !
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  37. heerlijk om weer even bij je binnen te kijken Patricia! Wat zijn je muren mooi geworden!! Zie het helemaal voor me, in je onderbroek en hempie...hahaha..Ik sta na het douchen altijd zo de badkamer te doen, maar jij gaat nog een stapje verder..;-))))
    Fijne week!
    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Hallo Patricia,

    Hier één van jouw nieuwe volgers. at een prachtige stijl heb jij in je huis!! Wij hebben net een huis gekocht uit 1925 en ik doe ontzettend veel inspiratie op door jouw blog. Bedank voor het delen!

    Groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  39. prachtig,wil zelf ook met kalkverf aan de slag,maar durf steeds niet goed,weet niet hoe op te zetten en zo,en met wat voor borstel,vind de kleuren bij jou geweldig mooi allebei,heb je een tip voor me ivm de verf?

    BeantwoordenVerwijderen