zondag 28 september 2014

Keukenkast.


Eindelijk is de keukenkast af. Al een tijdje stond de witte kast mij in de weg, hij moest echt aangepakt worden. De kast moest natuurlijk blijven, daar staan de keukenspullen in. Maar er zaten deurtjes in met glas. Nou ben ik de laatste tijd van het rustig houden in huis, dus wou ik niet meer tegen het servieswerk aankijken. De kast in de woonkamer is goed gelukt, dus ik dacht...waarom gaan we de kast in de keuken niet op dezelfde manier aanpakken. En het is gelukt.....

 Kast voor...

 Kast na...

Ik vind het zo veel rustiger. De kast is geschilderd in de kleur Gritti (krijtlak) van Carte Colori.



Nu vind ik dat de keuken helemaal af is...

Alle spulletjes staan bijna in deze kast. Nu kan ik er ook veel meer in kwijt, doordat het niet meer netjes gedecoreerd in de kast staat. Het moest natuurlijk altijd leuk staan omdat je erin kon kijken. Nu niet.....de kast staat propvol. Je ziet er toch niets van hi hi
Erg handig als je een kleine keuken met weinig pak ruimte hebt.

Verder wil ik iedereen bedanken voor de ontzettend lieve reactie´s op mijn blog op mijn vorige post. Ook de mailtjes die ik heb gekregen heb ik met plezier gelezen. Ook bedankt namens mijn zus.
Inmiddels heb ik al een aantal keer in de winkel mogen helpen en ben ik ook een paar keer mee op inkopen geweest. Ik ben Denise en haar man heel dankbaar dat ze mij deze kans geven. Ik vind het allemaal nog heel spannend, maar ik voel mij er al echt thuis. Het is toch wel moeilijk om alles te onthouden. Zo zijn er prachtige kloostertafels die je allemaal in verschillende afmetingen kan krijgen. Ook is er veel keuze in eiken, teak of grenen. Dat is toch best wel veel, en ik krijg het dan ook best wel warm als ik een klant hiermee moet helpen hi hi gelukkig zijn Denise en Willy ook altijd in de winkel aanwezig en kunnen ze mij en de klanten ook gelijk helpen en mij veel leren hi hi
Wat ik ook zo leuk vind, is dat er mensen na de winkel toe komen die mijn blog anoniem volgen. Zo zie je maar...ook aan deze kant van het land kom je steeds meer mensen tegen die van de sobere en stoere sfeer houden. Heel leuk dat jullie de winkel komen bezoeken. Iedereen is welkom, de koffie en thee staat klaar.

Ik wil jullie nog even deze foto laten zien. Ik zat vanmiddag op de bank en keek zo tegen de muur aan. Schaduw van de berenklauw...de zon scheen zo heerlijk in de kamer.

Ah, autumn...
I love you,
my favourite season,
my cosy friend
who returns
loyally
each and
every year.

Fijne zondagavond allemaal,
Liefs Patricia.





36 opmerkingen:

  1. Wat een mooi effect is het als de kast dicht is, je hebt het slim aangepast, en meer ruimte en direct rust in je keuken. De kleur is ook heel mooi, heerlijk als je zo weer kunt genieten van je eigen klussen die dan ook nog eens goed uitpakken.
    Herfst is hier ook favoriet, ik hou van de kleur, de geur en van de warmte die het binnen in je huis brengt omdat je dan weer meer geniet van het binnen zijn.

    Mooie week.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo kun je inderdaad veel meer kwijt in de kast mooi hoor, dat is ook de reden dat ik voor een dichte kast gekozen heb in de woonkeuken.

    En de herfst ja ik hou er ook van!
    Fijn dat je zo geniet van je nieuwe baan.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kast was al mooi patricia maar nu nóg mooier! En praktischer! Altijd fijn wat ruimte extra hè! Vast een heerlijk gevoel dat de keuken nu echt af voelt! Het is altijd een beetje wennen als je iets nieuws gaat doen maar dat komt vast en zeker goed hoor met jou in de winkel! Succes!:)

    Liefs danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi hoor je kast zo...!....prachtig je keuken zo...fijne week liefs Ria..x!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een verschil van open naar gesloten , het is heel mooi geworden zo.
    En zoals je zegt ,kan je lekker volproppen , ik kan het weten , ik heb in de keuken ook een open kast .
    En binnenkort weet je alles wel uit je hoofd in de winkel , wel heel leuk als mensen jou herkennen van je blog.
    Lieve groet
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Staat veel mooier zo, en heerlijk he die rust.
    Leuk dat je die kans hebt gekregen meid, en het komt vast goed...

    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je het niet echt gebruikt als servieskast maar als van-alles-wat kast is dit natuurlijk veel praktischer. En in de woonwinkel ... dat leer je vanzelf, aan je enthousiasme zal het niet liggen toch?!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het was al een mooie kast maar zo is hij ook geweldig! Ik kan me voorstellen dat je het soms een beetje zat was met alles netjes in de kast te zetten. Zo is het mooi rustig.....

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi geworden en inderdaad, als je toch de inhoud niet kunt zien, kun je m lekker volstoppen.
    Ik hoor hier zo vaak hoe ik alles zo netjes houd, nou trek maar een kast open, zeg ik dan hihi ;-) Leuk om te horen dat je je als een vis in het water voelt in de winkel ;-)

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk om voor je werk bezig te zijn met je hobby....je kast is erg mooi geworden en inderdaad veel rustiger!! De kleur gritti is erg mooi!
    Weer een projectje af.
    Gr lida en een fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Niets leukers om met hout en verf meubels en andere artikelen een metamorfose te geven of naar je eigen hand te zetten. Vraagje: Hoe is die plank bevestigd, wat voor soort hout en waar vandaan? Succes met je nieuwe baan en groeten, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat is het mooi geworden. Helemaal gelijk om de kast dicht te maken. Zo blijft/lijkt het altijd netjes. En wat fijn om van je hobby je werk te maken. Ook vind ik de kleur die je hebt gebruikt heel erg mooi.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja, dat ziet er inderdaad goed uit, hoor. Mooi geworden en zo veel gemakkelijker.
    Och joh...over een tijdje gaat alles in de winkel je vanzelf af. Iedereen heeft dat toch in het begin. Geen zorgen over maken, komt in orde!
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind je kast veel beter zo...veel rustiger.
    Over een tijdje gaat het vanzelf met je nieuwe baan, let maar op...dan ken je alles uit je hoofd...geen zorgen om maken.
    Fijne Week Patricia.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je keuken is prachtig .. altijd al gevonden .. maar natuurlijk veel handiger zo .. ik vind je gordijntje altijd al zo mooi .. ik vroeg me altijd af wat erachter zat .. en in de week heb ik het gezien , een afwasmachien .. het was ook daarvoor dat ik graag bij ons een gordijntje had maar de juiste stof kiezen is moeilijker dan ik had verwacht ....

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie keukenkast is het geworden. Grappig dat je dit aandurft, het glas mee te verven, het heeft gelijk een heel andere uitstraling, super! Fijn dat je het naar je zin hebt bij Denise, ik heb ze een poosje op fb, ze hebben mooie artikelen, dus..ik geloof zeker dat je op je plekje ben als je daarvan houd. Veel succes en een fijne dag..

    Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben het glas niet mee geschilderd hoor! We hebben het eruit gehaald en vervangen door hout.

      Verwijderen
  17. De kast is hartstikke mooi geworden. Wat leuk dat je het zo naar je zin hebt in de winkel. En al doende leer je steeds meer. Dat komt vast helemaal goed. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik vind je kast hartstikke mooi geworden! Ook ik heb inderdaad een kast met glas erin, die me ook stoort. Wij zijn op zoek naar een andere stoere kast, maar mochten we die niet vinden kunnen we altijd dit nog proberen.

    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een mooie kast zo!, ik hou ook meer van dichte kasten, veel meer rust geeft dat hè..
    En ja gritti is een prachtige kleur, is hier ook gebruikt in de keuken!
    Leuk dat je het naar je zin hebt in de winkel :-)

    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat gaaf, die schaduw zo op je muur! Mooi op foto vastgelegd ook!!!

    De kast is mooi geworden, ik kan me voorstellen dat het ook handiger is als je een kleinere keuken hebt... Gritti... Ik houd ervan!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Je kast ziet er zo veel rustiger uit. En je kan lekker stapelen in de kast. Wel zo fijn, want ruimte kom je altijd tekort.

    En wat fijn dat je het zo naar je zin hebt in de winkel, lijkt me ook echt leuk om te doen.

    Liefs, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een prachtige foto is dat geworden: die van de berenklauw!!
    En je kast....heerlijk zo'n kast waar je troep niet ziet: heel handig hoor! En nu past het er heel mooi bij, veel beter dan de witte kleur: prachtig!
    Leuk dat je zo'n plezier met je baan hebt: je kunt dat vast ook heel goed!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Je kast vind ik veel mooier en rustiger, en natuurlijk lekker makkelijk dat je m nu vol kunt zetten, zo wordt hij toch meer benut!
    Super leuk voor je dat je van je hobby je werk kunt maken, lekker met een stoer en sober interieur bezig zijn, heerlijk! :)

    Fijne week verder.

    Groetjes, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Patricia, wat is jouw kast mooi geworden, een sfeervolle en gezellige keuken heb
    je ... héél mooi ! Het komt wel goed op jouw werk, binnen enkele weken speel je ermee,
    hoe meer je ermee bezig bent hoe sneller je alles onthoud... en ik kan ervan meespreken..haha
    héél fijne week
    liefs kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heel fijn als je die handigheid in huis hebt ;-) De kast biedt zo veel meer ruimte en tegelijk rust.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Je gelooft het of niet Patricia, maar ik heb precies zo'n foto gemaakt, van die schaduw, zo mooi. Je kast is ook veel mooier zo, veel rustiger.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Beste Patricia,

    Als stille volger wil ik je toch een keer een compliment geven voor je sfeervolle huisje!
    Zelf zijn wij net verhuisd naar een jaren 30 huisje.... zoals je beschrijf om te wonen in je droom huis zo mag ik het nu voelen! (Al is het nog lang niet af). Een aantal posten terug schreef je dat je, je slaapkamer zal laten zien, ik ben hier razend benieuwd naar mede doordat wij nu zelf boven aan de klus zijn! Ondertussen heb je heel veel andere leuke dingen te vertellen toch hoop dat je het niet vergeet;-)

    Veel plezier met je nieuwe job!!

    Groetjes,
    sober en stoer liefhebber

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig vind ik de foto met de berenklauw als schaduw op de muur.
    En je keukenkast is ook een plaatje geworden, wat een verschil
    als er geen glas meer zin zit, ik vind dat veel mooier.

    Wens je succes met het werken in die mooie winkel,
    dat gaat je vast heel goed af als je eenmaal ingewerkt bent.

    Hartelijke groet van Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Moooooi zeg!! Je kast zo, ik heb ook een paar witte meubels nog staan uit mijn vorige periode maar die ga ik ook nog aanpakken.. Het staat veel mooier en rustiger! Erg leuk hoor!

    Leuk zeg je nieuwe job, veel succes!

    Liefs Lieke
    http://robust-posch-wonen.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  30. De dichte kast is mooi geworden en veel handiger.
    Fijn dat het werk goed bevalt. Het begin is altijd moeilijk. Komt goed! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik vind je kast prachtig zo en die foto van de berenklauw is super Patricia.
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ziet er mooi uit Patricia, ik ben dol op je keuken!! Herfst is hier ook favoriet!
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  33. ziet er super uit prachtige keuken met heel veel sfeer ... heerlijk dat je zo geniet van je werk tis je passie dus had niet anders verwacht dat het super zou zijn .... heel veel plezier op je werk en geniet lekker van jullie mooie huis ...lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Eerlijk gezegd vind ik het beiden mooi. Ik hou er wel van wanneer mooi of stoer servies zichtbaar is. Maar als het moeite kost om het netjes te houden, dan ben je inderdaad met de andere optie beter af. Hier staat een broodkast met twee dichte deuren....daar staat heel wat in en dat had ik met glas in de deurtjes echt niet zo kunnen doen ;-).

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Oh wat is het gaaf geworden Patricia! Ik vind je keuken zo mooi en sfeervol, echt prachtig, heb pas een oude stapel WLS doorgebladerd en daar kwam ik jouw reportage ook tegen en nog van een paar andere blogsters, zo verschrikkelijk leuk! Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen