zondag 12 april 2015

Onze nieuwe vloer.

Vorige week was dan eindelijk de nieuwe vloer binnen. Dat kwam goed uit. Het was paasweekend, dat betekend een dag extra klussen voor ons. Het was hard werken, maar het is ons gelukt. De vloer ligt erin op de plinten na is alles af.

Weken hebben wij gezocht naar de vloer die wij graag in ons huis willen hebben. Heel veel proef staaltjes in huis gehad. Niet om de vloer, want daar waren we al uit. Robuust eiken moest dat worden. De kleur was het grootste probleem. Nergens kwam er een kleur in de buurt die wij mooi vonden. Daarbij hing er overal nogal een prijskaartje aan. Nou hadden wij een bedrag in ons hoofd, maar daar ging het toch flink overheen. 
Naar lang twijfelen hebben wij ervoor gekozen om de vloer onbehandeld te bestellen en samen hebben wij besloten hem zelf te gaan leggen. Ppfff goed bedacht, maar hoe gaan we dat doen als we er helemaal geen tijd voor hebben. Het moest toch. Het bedrag dat we uiteindelijk moesten betalen is een stuk lager als we alles zelf gaan doen.

Even een foto van de oude vloer...
Hier zie je hoe rood hij is. Het is laminaat die al jaren ligt.

De nieuwe vloer...

De zon scheen heerlijk deze week. Dat is te zien aan de foto. De vloer is in ieder geval wel goed te zien hihi
Ik ben zo blij met deze prachtige vloer. We hebben hem behandeld met ammoniak.
Dat hebben we nu een keer in ons leven gedaan en neem van mij aan, dat gebeurd een tweede keer niet weer. Wat een drama. Ik had daarna het gevoel of ik 20 wijntjes had gedronken. We kunnen de vloer niet roken zoals dat normaal gebeurd namelijk door bekertjes met ammoniak in huis te plaatsen. Als je zoiets wit doen moeten alle meubels uit de woonkamer. Onze bank werkt daaraan niet mee. Dan moet het hele raam eruit. Dat zagen we niet zitten, dus hebben wij de vloer gedweild met pure ammoniak. 
 De kleur is redelijk vergrijst al had ik hem liever nog een tint donkerder gezien. De grijze zeep staat al klaar om hem nog een grijze tint te geven, maar dat raad de beste vloerenman mij af. 
Hij weet wat ik wil en geeft aan dat ik nog een half tot een jaar geduld moet hebben. De vloer word van zichzelf nog een tint donkerder. 


Hij ligt er nu een week en ik moet zeggen dat ik steeds meer aan de kleur begin te wennen. Wat een rust. Geen rood, de drempel midden in de kamer is weg en zoals jullie zien is de tafel ook verdwenen.
Ik vond de tafel toch te groot in onze kamer. Er staat nu een bankje. Het is een noodoplossing, tot ik de tafel tegenkom die ik graag wil. Het is de bedoeling dat dit bankje gewoon weer onder de veranda terecht komt.
De vloer hebben we nog wel ingezeept. Gewoon met een naturel kleur. Zo is hij toch nog wat beschermd tegen vlekken. Het blijft een risico, want hij staat niet in een olie, wax of beits. Dat is juist wat wij niet willen. De vloer is helemaal mat en licht vergrijst.

De ene plank is donker de andere wat lichter. Dit is wat ik in eerste instantie helemaal niet wou, maar wat ben ik blij met het resultaat. Het kleurverschil vind ik nu juist zo mooi.

 Het tafeltje hebben we doormidden gezaagd. Ik was het zo zat dat alles vol stond. Nu hebben we meer ruimte.

Hier op de muur zit kalkverf beton. Kleur nummer zoveel hihi. Nog steeds vind ik het niet mooi, dus de kleur gritti is onderweg. De hele kamer in een kleur. In de woonkamer voor zit hij er al een tijdje op, nu trekken we het eetgedeelte ook mee in deze kleur. De plinten die er ook nog aan moeten schilder ik in deze kleur mee. 

Na een lang weekend klussen en geen ei te hebben gezien zijn wij blij dat we klaar zijn met de vloer. 
Op dit moment zijn we nog steeds bezig met ons toilet die absoluut niet mee wil werken. Wat een ellende, alles wat ik wou gaat dus niet door. Het is gewoon niet mogelijk. Uiteindelijk iets heel anders bedacht en ook dat werkt niet mee......ppffff effe helemaal zat van.
Daarover later meer....

Verder wil Mandy van (klilk) Second hand & Sober bedanken. Ik heb super stoere lijstjes gewonnen bij haar. Ik ben er heel blij mee en weet er al een leuk plaatsje voor.


Verder heeft 
Benita mij gevraagd of ik een photo diary bij wil houden van mijn woonweek. Vinden julle het leuk om te lezen hoe mijn woonweek eruit ziet dan kan je het lezen op 

Fijne zondagavond!!
Liefs Patricia.


Nog steeds trost op mijn prachtige waterpot van hoffz.

60 opmerkingen:

 1. Je vloer is echt supermooi geworden. Wij hebben de vloer nog maar even uitgesteld, want we moeten nog even door sparen......
  Is de ammoniaklucht nu wel uit je huis?

  Groetjes Inge
  deknotwilg.blogpspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat was een mega klus maar wel een met een super resultaat; gelukkig maar!
  Nu is het, het klussen waard geweest!
  Ziet er goed uit, nu lekker genieten met een verlaat eitje? ;-)
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is alsof ik naar onze vloer zit te kijken......precies het zelfde proces gevolgd, alleen wij hebben wel de bekertjes manier gedaan met de amoniak ;-) Ook wij hebben niets op de vloer, helemaal naturel en alleen met zeep ingewassen. Hij wordt idd steeds grijzer en ik heb geen vlekken hoor! Hij staat prachtig bij je spullen! Echt heel mooi, het klopt veel beter bij je meubeltjes, mooi rustig! Wat zullen jullie er blij mee zijn!!

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je vloer mooi, Patricia! Weet je: je hebt ook een tijdje nodig om aan een kleur te wennen. In ons vorige huis lag een heel donkere vloer van prachtig parket, dat volgens een deskundige enorm duur hout was. Maar ik vond hem aanvankelijk echt niet mooi, en dacht: dat is het eerste dat er uit gaat. Omdat het nogal prijzig was, stelden we het maar even uit. Enfin: uiteindelijk is hij er nooit uitgegaan en was ik er eigenlijk heel blij mee. Mijn meubels kwamen goed uit tegen die donkere vloer en ik kreeg veel complimenten over de vloer. Zo zie je maar.
  Die van jullie is echt heel mooi, veel plezier ermee.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige vloer! Nu past echt alles bij elkaar. Ook mooi dat de drempel weg is en de vloer mooi doorloopt. Oogt gelijk een stuk ruimer hè..
  Heel mooi ....en de kleur zal met de tijd nog steeds mooier worden.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben de helft vergeten....ik had de woonweek al gelezen en wat heb je deze leuk opgezet....heel leuk om te lezen! De paneeltjes wat je gewonnen hebt zijn super en ze passen echt in jouw interieur!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie vloer juist de kleurverschillen vind ik mooi. Zo leeft de vloer meer. Het past zo mooi bij je meubels. En wat een enorme klus is het geweest zeg. Maar zeker de moeite waard, wat een heerlijk gevoel dat het zo mooi geworden is he? (Ik wacht met spanning op mijn kandelaar) .
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan het geloven dat jullie hier super blij mee zijn , een prachtige vloer !
  En met ammoniak gedweild , wow , was deze dan verdund ? Want ik heb ooit eens een spons waar ammoniak in mijn emmer zat op een eiken vloer ( bij mijn zus) laten vallen en op de plaats waar de spons is gevallen werd het hout super donker , het is er nooit meer afgegaan .
  Het word misschien grijs doordat het onbehandeld is bij jullie ...
  Maar echt , fantastisch geslaagd.

  Leuke give-away heb je gewonnen .
  Ook de reportage was leuk om te lezen .
  Geniet van je mooie huis ,
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet het er mooi uit patricia! :)
  Heel de moeite waard geweest! ;)
  nu genieten ervan!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi geworden, Patricia! Je weekje `achter de schermen` heb ik gelezen op de website van Benita! Leuk om te lezen, je bent er maar druk mee! Fijne week,..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg mooi geworden!
  Geniet ervan! :)

  Groetjes Rowena

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pfffff wat een werk.......
  Maar dan heb je ook wat,prachtig geworden Patricia !!
  Wij hebben ook zo'n oranjeroodachtige massief eiken vloer...brrrr maar ik laat het lekker oz hoor,hihi mij niet gezien ;-) vind het prachtig in grijs maar bleghhh al dat werk.
  Geniet er maar lekker van.

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je vloer is helemaal top! Je moet er inderdaad niets aan doen hoor want dat is zonde, hier ligt ie al ruim 11 jaar onbehandeld (ook geen zeep) en een vlek was je er zo weer uit! Onze eiken vloer is ook na verloop van tijd steeds grijzer en donkerder geworden, even geduld en je vloer wordt alleen maar mooier! Geniet van jullie harde werk, wij hebben hem indertijd ook zelf gelegd, scheelt inderdaad heel veel geld!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het eerste wat me opvalt, is de rust. En je vloer is prachtig, ik heb hier en daar een vlekje, maar zelf vind ik dat niet erg. Het leeft in huis...
  Doe je het kleed ook niet meer terug?

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een verschil met je andere vloer. Er heerst een hele andere sfeer in je kamer. Mooi rustig. Nu geduld hebben om tijd zijn werk te laten doen..... Oh dat zal moeilijk zijn..... ;)
  Vond het weer heel gezellig om bij je langs te zijn geweest.

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi joh!
  De vloer is een stuk mooier zo!
  ook de lijstjes staan prachtig bij jou!

  Groetjes van Priscilla
  diybypepris.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 17. tsja. verbouwen. mijn hobby is het ook niet. Ja, als het klaar is, dan ben ik blij.
  Wij hebben ook zo zitten wikken en wegen met onze vloer.
  We hadden grenen, een laagje witte grondverf erover en dat lekker sleets laten slijten.
  Toen kregen we lekkage en stond onze grenen vloer krom :-(
  We hebben volgens mij dezelfde vloer als jullie nu. Alleen hebben wij hem wel in de olie laten zetten. Nooit meer! dat geeft nl ook geen bescherming tegen vlekken hoor.
  water bv trekt erin en laat kringen achter. en na het dweilen blijft er een soort vettig laagje achter, heel irritant.
  Wij dweilen nu gewoon telkens met bleek. en vd zomer schuren we hem een laagje af, dat die olie eraf is. en daarna? niks meer aan doen. amonia en bleek. en gewoon lekker laten slijten.
  Succes met het toilet, zal vast wel goed komen.

  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw mooi Patricia!
  Wat een vloer al niet doet zeg!ik vind nu alles nog mooier en rustiger over komen.
  Ik zou ook graag een andere vloer willen maar ik moet nog even geduld hebben.
  Ik geloof graag dat het een hoop werk is geweest.Die foto met die mondkapjes op fb, hadden jullie er ook een fles zuurstof bij haha?

  Succes verder met het toilet....ik ben benieuwd!!

  Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat mooi allemaal weer Patricia....die foto met je openstaande deuren...en zicht op je eetkamer, die kan zo in een woonblad...goh...wat een verbetering.
  Je hebt er veel werk aan gehad, maar het resultaat mag er zijn zeg.
  Hihi...de kleur Beton beviel mij ook niet, veel te blauw...Gritti is en bljft een mooie kleur.
  Jammer dat je toilet niet gaat worden zoals je in gedachten had...maar jullie komen hier ook wel weer uit.
  Fijne week nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gewoon super mooi, meer zeg ik niet!!! groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je vloer is super mooi geworden. Ook vind ik het bankje als tafeltje heel leuk staan. Je hebt een hele mooie sobere sfeer in huis, helemaal Geweldig.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo...dat is een verschil Patricia! En wat mooi geworden!
  Leven jullie nog met mondkapjes, zoals ik op FB zag, of kun je je man al weer zoenen? Ik moest er erg om lachen!
  Hier ligt ook een eiken vloer maar dan wel gewaxst......die moet nodig weer! Maar daar zie ik zo tegenop! Alles uit de kamer e.d. We hebben dan wel hulp nodig van de kinderen want ik zie het ons zelf niet meer doen.
  We zien nu steeds vlekken van vet en water en dat ziet er lelijk uit. Ben benieuwd of jullie dat ook krijgen zonder een beschermlaag er op!
  Misschien moet ik maar eens gaan dweilen met chloor?

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een megaklus en volgens mij niet erg gezond... maar zo te zien wel met een erg mooi resultaat! Dus het klussen gaat voorlopig bij jullie nog verder... de kleur Gritti vind ik ook nog steeds erg mooi, dus ik zie de volgende post met veel plezier tegemoet! En wat heb je een leuke prijs gewonnen zeg: Bofbips!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Na al dat klussen kun je megatrots zijn hoor, het ziet er prachtig uit.
  Je hebt een mooie keus gemaakt en je ziet nu ook de rust terug in je kamer.
  Als ik zo je week lees dan ben je wel heel erg druk...knap hoor om je webwinkel, je inkopen en je andere werk te combineren.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind je vloer echt heel mooi geworden, de lichte en donkere kleuren door elkaar super hoor, dat maakt het ook niet saai.
  wat een grote klus he die vloer en dan ook nog met het toilet bezig, alles tegelijk.
  maar dan heb je het straks weer super voor mekaar.
  groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh hij is echt prachtig !!!! Maakt het geheel nog mooier !!!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je vloer is prachtig patricia!
  Wij hebben hem toen we hier kwamen wonen ook eerst laten opschuren daarna in de olie laten zetten, kleur antiek. Maar het bevalt ons voor geen meter; allemaal vlekken en veelste geel. Ik zit er aan te denken om hem zelf gewoon weer kaal te gaan schuren en dan inderdaad maar dweilen oid met bleek, want onze bank en meubels kunnen ook niet zo 123 naar buiten!

  Ben benieuwd hoe je vloer gaat worden, ik ga het even onthouden!!
  Geniet er van!

  Liefs,
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Tjonge wat een klus maar het resultaat mag er zijn, heel rustig ook... Jammer dat het niet helemaal lukt met het toilet.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mooie vloer hoor.....prachtig je huis....rust...heerlijk!...liefs van mij...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Patricia, al het werk is niet voor niks geweest, héééél mooi is je vloer geworden,
  wat kan ik genieten van je prachtige sfeerfoto's...héél gezellig !
  fijne week nog
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een verschil met dat laminaat. Mooie vloer al kan ik begrijpen dat je hem liever wat grijzer hebt, maar wie weet geduld loont. Het matcht nu zoveel mooier met de rest van je interieur!

  Liefs Marieke
  WONEN a la Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wauwww...wat mooi!!! Daar mag je trots op zijn! Je hebt een prachtig huis, heel rustig, ik zag direct dat je een andere tafel had, deze is ook weer mooi!
  Fijne week hoor!

  Liefs, Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik vind de vloer prachtig Patricia, echt stukken beter dan de vorige vloer en zo knap dat jullie m zelf gelegd hebben. Zal wel kloppen hoor dat dat hele lichte vanzelf minder wordt als ie langer ligt. Ik zou er zelf niks meer aan doen, een houten vloer is net als een leren jas, die wordt met de jaren alleen maar mooier. Succes met je toilet ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Patricia,

  Jullie vloer is prachtig geworden. En idd wat Monica zegt hoe ouder hoe mooier hij wordt.
  Ik hoop dat jullie er nog jaren heel veel plezier van hebben!

  Liefs Vittoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoi Patricia,

  Jullie vloer is prachtig geworden. En idd wat Monica zegt hoe ouder hoe mooier hij wordt.
  Ik hoop dat jullie er nog jaren heel veel plezier van hebben!

  Liefs Vittoria :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Het was een fikse klus Patricia!. Maar je bent er wel heel erg op vooruit gegaan, ook al is de kleur nog niet helemaal wat je ervan gehoopt had. De sfeer is alvast veel soberder!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. De vloer is super wat een verschil met de oude vloer alles komt nu beter uit heel sfeervol.

  Groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. De vloer ziet er prachtig uit! Bij ons is hij ook oranje geworden ook wij gaan hem schuren en behandelen met amoniak. Een hele klus maar goed soms moet je er iets voor over hebben. Succes met het toilet! Liefs Meriam

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Geweldig....wat een verschil...en hoe mooi.....
  Heb je met pure amoniak gedweild.....? Zo zeg....heftig.....maar hoe dan ook...je vloer is super.....Vind die verschillende kleuren juist super.......en toch is het ook rustig......
  Top zeg

  Genieten

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 40. De vloer is prachtig. Wij hebben ook een eikenhouten vloer en het klopt dat deze in de loop der jaren donkerder wordt. Ook mooier. Waar heb je de pure ammoniak gekocht?
  Succes met het toilet. Je bedenkt vast wel weer iets. Komt goed.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. pffff heel veel werk en energie maar het zit erin en hoe mooiiii .... ziet er prachtig uit ach me vader zei altijd alles wat lang duurt is het mooist hahahah ... geniet er lekker van en die wc komt goed ;-) prachtig sfeertje fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hoi Patricia, wat een gave vloer zeg. Ik vind de vloer zo verre ik het op jouw foto's kan zien heel mooi van kleur. Je woonkamer is stoer ingericht echt top. leuk dat we een week een kijkje in jouw leven konden nemen. ik kijk regelmatig in jouw webwinkel. Leuke spullen heb jij hoor. ik ben net als de andere blogsters heel benieuwd naar je nieuwe toilet. Lieve groet van Renata

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hoi Patricia, wat een gave vloer zeg. Ik vind de vloer zo verre ik het op jouw foto's kan zien heel mooi van kleur. Je woonkamer is stoer ingericht echt top. leuk dat we een week een kijkje in jouw leven konden nemen. ik kijk regelmatig in jouw webwinkel. Leuke spullen heb jij hoor. ik ben net als de andere blogsters heel benieuwd naar je nieuwe toilet. Lieve groet van Renata

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wauw wat een prachtige vloer!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 45. hoi hoi,

  je vloer is echt super mooi geworden zeg. Wat hebben jullie hard gewerkt.
  NU lekker genieten van je mooie spullen!

  groetjes Antoinette
  tetshuisje.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Dit is echt een goed boek voor mij , moet ik zeggen dat je je uiterste best doen voor deze blog .
  Houten Vloeren | Houten Vloer

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dat ziet erg goed uit zeg! Mooie foto's van goede kwaliteit met een fijne huiskamersfeer

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Dat was een grote klus zeg, de vloer is wel heel erg mooi geworden!!
  Nu lekker genieten van je huisje!
  Groetjes Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Zeer informatief ! Deze blog is grote bron van informatie die is zeer nuttig voor mij. Heel erg bedankt voor het delen van deze!
  Laminaat Vloer

  BeantwoordenVerwijderen
 50. hallo, vorig jaar op de verjaardag van mijn zoon waren jullie met de vloer bezig. Ik heb nu 7 jaar geleden mijn eiken houten vloer ontdaan van de laklaag. Iedereen verklaarde me voor gek maar nog altijd ben ik zo blij met de matte kleur van eikenhout. Momenteel is de stucadoor bezig mijn woonkamer te stucen, alles meubels zijn er dus uit. Volgende week ga ik opnieuw, de meubels zijn er toch uit, mijn vloer nogmaals schuren. Het kwetsbare vind ik inderdaad altijd spannend, je zou maar een glas rode wijn laten vallen...
  Nu lees in je verhaal dat je met zeep de vloer hebt voorbehandeld. Kun je hier meer over vertellen? Iets van bescherming meegeven is toch wel fijn... Ik geniet nog dagelijks van mijn kale ruwe houten vloer. Ook jullie vloer is prachtig geworden na de ingreep!

  Hartelijke groet,
  Jonna

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Je vloer is echt heel mooi geworden, ik en mijn vriendin zitten ook te twijfelen of we hem zelf gaan leggen of laten leggen. Ik denk toch dat we de vloer laten leggen. Dit omdat we beide heel de week werken en vaak ook nog eens op zaterdag. Dan houden we anders helemaal geen rust meer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Je vloer is echt heel mooi geworden, ik en mijn vriendin zitten ook te twijfelen of we hem zelf gaan leggen of laten leggen. Ik denk toch dat we de vloer laten leggen. Dit omdat we beide heel de week werken en vaak ook nog eens op zaterdag. Dan houden we anders helemaal geen rust meer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Gaaf gezicht die houten vloer! Ik heb zelf net nieuwe tegels gelegd. Ik ben voor de rest nog wat inspiratie aan het zoeken voor het interieur.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Ziet er mooi uit! Wij hebben ook sinds 2 maanden een nieuwe vloer. Dat is alleen gewoon een gietvloer. Dit omdat wij erg van modern houden en voor ons geeft het een moderne look. Het ziet er ook erg netjes en goed afgewerkt uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. De algehele ambiance van de woonkamer spreekt zo tot de verbeelding: ik vind het heel erg aangrijpend en misschien zelfs een beetje surreel. Desalniettemin viel de vloer mij terstond op: de grijze houten vloer met oneffenheden qua kleur is perfect voor de sfeer die je hebt willen creeeren hier. Zo zie je maar weer hoe bepalend vloeren kunnen zijn voor de toon die een woonkamer aanslaat. Ik ga binnenkort ook aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Erg leuke vloer hebben jullie erin gelegd. De vloer ligt er nu een tijdje, hoe zit het met de slijtage ervan. Gaat het snel of is het echt slijtvast?

  BeantwoordenVerwijderen