zaterdag 6 juni 2015

Ons kleinste kamertje.

Hihi ....waar zal ik beginnen....

Vol goede moed zijn wij aan het slopen gegaan met ons kleinste kamertje. Eindelijk, ik dacht alles te hebben gevonden waar ik naar opzoek was. Ik had al helemaal  een plaatje voor ogen. Wat zal het mooi worden als het af is dacht ik nog.....


Alles liep anders dan verwacht, maar dan ook alles....
Heel lang heb ik gezocht naar alles wat ik wou gebruiken in ons toilet. Op de eerste plaats stond een oud kraantje. Echt een mooie oude kraan, ik zag het al aan de muur hangen.....
Jaaaah ik was zo blij. Het oude kraantje was gevonden. Bij de potstal. Inmiddels ligt hij hier al een jaar op zijn bestemming te wachten. 
Ja...waar hang je z´n oud kraantje boven? Dat wist ik nog niet. Ik wist wel zeker dat het kraantje mee moest. Het fonteintje dat komt dan wel...


Ik zit regelmatig op pinterest rond te snuffelen. Daar zag ik een heel leuk idee. Ik wist welk fonteintje ik naar opzoek moest. Het heeft heel lang geduurd voordat ik er eentje zag liggen. Deze was wel heel erg groot. Dat zou in ons kleine hokkie nooit passen tenzij je gaat plassen met je benen opgevouwen in je nek. Tja...dat leek mij niet z´n goed idee. Wat baalde ik hiervan zeg, eindelijk eentje gevonden en dan is het te groot. Dus de zoektocht ging weer verder.
Een aantal weken later liep ik bij de groothandel. Jaaah daar lagen er opeens heel veel. Van klein naar groot in precies te juiste kleur. Mooi oud verweerd.
Ik heb er twee meegenomen. Een kleine en een iets grotere. Blij blij....dacht ik....
Ik twijfelde al,als deze maar passen. Dat is de reden dat ik er twee mee heb genomen. Past de ene niet dan moet de andere passen dacht ik. Nou eenmaal thuis, gelijk naar ons toilet gelopen met het loei zware fonteintje. Kon het net halen, anders lag hij in stukjes op de grond ppfff wat zwaar.
En....neeeeejjj hij past gewoon niet. Het fonteintje is toch echt te klein. Ik kon wel janken, en dat om een fonteintje.
Al zolang een mooi plaatje in mijn hoofd en het lukt gewoon niet. Mijn geduld was op. Plannen gewijzigd. Op naar plan twee....


Ik wou niet meer wachten. Ons toilet moest aangepakt worden. Tegeltjes aan de wand zijn eraf gesloopt en we zijn begonnen met een leeg hok. 
Eerst moesten de muren worden gestuct. Gelukkig hebben wij een handige familie. Ik kan het ook zelf,de muren onder de veranda heb ik ook zelf gestuct. Is toch goed gelukt. Toch heb ik mijn neefje gevraagd of hij onze muren wou stuccen. Ik wil toch wel graag dat het lijstje aan de muur straks recht hangt en niet dat er ergens een bobbel achter zit. Heb weinig geduld en tijd de laatste tijd dus het leek mij een goed plan dit maar te laten doen. Manlief heeft ook niet zoveel tijd meer aangezien hij mij heel veel helpt in de webwinkel.


Mijn kleine neefje hard aan het werk. Ik was net op tijd. Hij heeft zijn eerste eigen huis gekocht. Op het moment is hij daar druk aan het werk. Gelukkig heeft hij dit nog daarvoor kunnen doen.


Hij was zo klaar. Ik had hier toch zeker de hele dag over gedaan.

Nu wachten tot de muren goed gedroogd zijn.Ik wist wat ik op de muren wou.  De potten betonlook stonden al klaar. Eindelijk kan ik nu verder.
De betonlook is makkelijk om mee te werken. Het was zo klaar. Helaas heb ik hier geen foto van. Ik vond het eindresultaat niet mooi. Dat was weer balen.... maar niet moeilijk doen. Ik heb de pot kalkverf erbij gepakt die ik destijds gekregen heb bij esatto met bloggersdag.
Aan de muren in de primer zetten had ik geen zin meer. Ik heb de kalkverf er zo overheen gegooid.
Het eindresultaat is prima. Ik zie geen verschil met of zonder primer eronder.

Ons toilet voor.....

en na....

De kleur die wij op de muur hebben gebruikt is Thunder Sky van pure and original.
Op de vloer liggen nog de oude tegels. Ik hoop hier straks nog wat anders te krijgen. Voor nu is het prima. Er liggen taupe kleurige tegels in. De haak en de linnen theedoek zijn van hoffz. Het krukje heeft Marcel lang geleden zelf gemaakt. De toiletrolhouder was gewoon simpel bruin. Ik wou dat het de kleur van de haak van hoffz zou krijgen dus heb ik het eerst in de kalkverf gezet in dezelfde kleur als de muur en daarna met marrakech behandeld. De marrakech heb ik ook bij esatto gekregen in de kleur country beige. ik heb het met een kwastje op de houder gesmeerd en daarna meteen weer met een doek zoveel mogelijk eraf geveegd. Prachtig resultaat en niet meer van de kleur van de hoffz haak te onderscheiden.

Achter het toilet hangt een ossenoog die wij in onze webwinkel hebben verkocht. Helaas zijn ze niet meer leverbaar.


Op het bankje een betonnen schaaltje die ik ooit bij de kringloop heb gevonden. Er staat een heerlijk geurtje op jasmijn lavendel. Ook deze hebben wij in onze webwinkel. Ze zijn op het moment op, maar ik neem ze zeker weer mee de volgende keer.
Het fonteintje komt bij de bouwmarkt weg. De zoektocht naar het fonteintje die ik wou die heb ik opgegeven. Daardoor was het ook niet mogelijk het oude kraantje te gebruiken. Dat vond ik niet mooi boven dit fonteintje. Het kraantje...tja daar borrelt alweer een nieuw ideetje voor in mijn hoofd hihi



Eindelijk ons toilet af....totdat we lekkage kregen oooowwwww....
Wat een ellende. Weer twee muren helemaal opnieuw in de primer ( dit keer wel, anders ben ik bang dat de waterplekken van de lekkage er weer doorkomen) en in de kalkverf.
Kon wel weer janken. Een toilet van een bij een meter waar we gewoon tussen het werken door meer dan twee maanden mee bezig zijn geweest. Wat was ik blij toen alles af was. Eindelijk in alle rust naar ons toilet. Zou er nu bijna een half uur op blijven zitten om bij te komen.
 Rust hihi

Hij is af...
Simpel, maar ik ben er blij mee.

Voor degene die het zich afvragen. Ik heb al een andere bestemming voor het kraantje en de fonteintjes. Daarover kom ooit een post voorbij. Het duurt nog even voordat we daar mee aan het werk gaan.

Nog even wat foto´s van ons washok waar je door komt als je naar het toilet gaat.
Rechts de deuren die Marcel heeft gemaakt voor de wasmachine en droger.
Links de deurtje die Marcel erin heeft gezet. Hier staan alle wasmiddelen schoonmaakmiddelen enz in.

Links ons toilet.
Recht vooruit onze douche.

Knopjes die ik bij de kringloop heb gevonden.




Klein maar opgeruimd. Je ziet nergens rommel door de deuren die erin zijn gemaakt.
Nog steeds elke dag blij mee.

Ik zie dat er nieuwe volgers bij zijn gekomen, hartelijk welkom!!
Ben nog steeds elke dag trots als ik zie hoeveel mensen er elke dag mijn blog bezoeken.
Ook ben ik zins deze week naast fb ook op instagram te vinden.
Je mag mij opzoeken als je het leuk vind om mij te volgen.
Fijne avond en morgen weer heerlijk genieten van een zonnige zondag!!

Liefs Patricia.





















40 opmerkingen:

  1. Het leek een kleine verbouwing maar werd uiteindelijk toch een hele grote.
    Wat een pech heb je er mee gehad.
    Maar het is super mooi geworden, het past weer helemaal bij de rest van het huis.
    Ik ben benieuwd waar je kraantje en fonteintjes nu komen :)
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij het woord lekkage krijg ik de kriebels....
    Soms wil je iets, wat eigenlijk niet gaat, en dat weten we dan ook best wel.
    Ik vind dit wasbakje ook heel mooi, en zou willen dat ik het kwijt kon, maar mijn toilet is zo klein dat ik dit niet eens kwijt kan. Dus moeten de gasten handen wassen in de keuken, het is niet anders... Je bijkeuken is ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ondanks alle strubbelingen is het toilet wel supermooi geworden. Hier moeten we er nog aan beginnen, maar ik heb veel geduld, dus ik wacht rustig af wanneer de stucadoor eindelijk een keer tijd heeft. Ik ben benieuwd wat je met het kraantje en fonteintje gaat doen. Je washok is ook heel mooi, fijn hoor dat alles achter deurtjes zit verstopt, zo is het altijd opgeruimd.
    Fijne zondag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooo wat een verhaal Patricia!! Ik snap heel goed dat je van al die ellende baalde! En zonde ook van je kraan en fonteintje, zag tijdens het lezen van je verhaal het idee al voor me.
    Nu maar lekker van genieten, vind dat jullie het mooi hebben opgelost zo.

    Wat ik me afvraag, je hebt de kalkverf zo over de andere verf heen gedaan.. Ging dit ten kosten van het streepeffect? (dit werd mij verteld namelijk als ik er geen primer onder zou doen) Ben benieuwd!

    Liefs,
    Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is het gaaf geworden, ik vind de kleur van de verf echt prachtig! Dat ossenoog is echt supermooi, zoiets zoek ik nog voor mijn badkamer als ie af is met een spiegel er in, die van jou is zo mooi!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je kleinste kamertje is echt opgeknapt. Fijn zo'n handig neef(je). Wat een tegenslagen zeg, maar nu kun je gaan genieten van het eindresultaat!

    Groetjes, Inge
    de knotwilg.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het kleinste kamertje heeft de grootste avonturen beleefd.
    Maar wat een resultaat , je mag er terecht trots op zijn , het is een mooi geheel geworden .
    Ook de deuren van jouw washok zijn zo mooi , eigenlijk is heel jouw huis prachtig
    Leuke post
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi geworden Patricia.Het zat niet mee wat een tegenslagen,maar het het eindresultaat is prachtig hoor!!
    Leuke post weer.

    Liefs Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hai Patricia, ohhhh wat is het mooi geworden joh, helemaal goed toch zo. Houdt natuurlijk wel in dat de volgende keer als ik kom, gewoon vraag of ik even van je toilet gebruik mag maken hi hi....ook daar willen we rondkijken. Echt mooi geworden! Ben benieuwd hoe andere blogdames het toilet hebben ingericht?
    Liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tjonge....wat een verhaal....Als je erin zit drama.....maar ha....je hebt nu wel een verhaal te vertellen ;).......
    Het eindresultaat is super.....zou er ook de hele dag blijven zitten.......genieten...
    Ha en daar is toch de plek waar je even helemaal lekker alleen bent en rust hebt, geen vragen.....geen kids.....geen huisdieren........zennn

    Fijne ZONdag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jee zeg, wat een gedoe met zo'n klein kamertje, he?
    Maar het resultaat is heel mooi geworden.
    Dat ossenoog staat idd erg leuk daar.
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Pffft..wat een tegenvallers allemaal patricia! Zo balen dan hè! Maar het is niet te zien aan het eindresultaat! Wauw wat een super mooie wc is het geworden! Echt prachtig! Wat zullen jullie graag naar de wc gaan nu! ;)
    Liefs Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het geheel is echt heel mooi geworden Patricia, prachtig! Wij willen de wc ook ongeveer zo hebben maar ik vroeg me het volgende af. Als ik naar het toilet van de Potstal kijk dan heeft men daar op de onderste meter (ongeveer) een soort coating gedaan om het afwasbaar te maken. Dan krijg je wel echt een andere kleur of glans dan de rest. Heb jij dat ook gedaan? Of is dat misschien het afwijkende vierkant wat ik achter je wasbakje zie?

    Maar echt, super mooi geworden! En nogmaals bedankt voor je radiatoreninformatie ;-)

    Liefs,
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nou zeg....dat is nog een heel gedoe geweest om het kleinste kamertje. Maar het resultaat mag er zijn!
    Past weer helemaal in de sfeer!
    Dus de kalkverf zonder primer...hmmm dat maakt het inderdaad een stuk makkelijker.....
    Super mooie lange post waar ik strakjes nog eens terug kom:))

    Fijne zondag.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een strijd en gedoe om een kleine toiletruimte naar je zin te krijgen :-) maar het is nu prima gelukt! Al vind ik persoonlijk de haak voor de doek te groot, daar had ik zo'n knopje voor gebruikt wat je op de steigerhouten deuren hebt :-) Jullie kunnen relaxed naar de wc!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jammer van het plaatje in je hoofd...en soms is het lastig daarvan af te stappen. Dit natuurstenen fonteintje staat ook heel mooi, en het eind resultaat is echt prachtig geworden!!
    Je ossenoog staat super!
    Groetjes Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vind het leuk om je blog te lezen je bent zo enthousiast en vol passie bezig heerlijk om te lezen leuke ideeën groet Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wst een gedoe allemaal, jammer hoor. Maar jij hebt nu wel een wc met een verhaal en het ziet er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het is een heel mooi kleinstje kamertje geworden. De weg er naar toe was met wat hobbels maar het is het resultaat dat telt en dat is meer dan uitstekend. Geheel in de sfeer van je huis. Ik denk dat ik weet wat je met het kraantje en het fonteintje gaat doen........ik lees het wel als je je idee hebt uitgevoerd.
    Groet, Margo
    (casadinarda.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ooooo, ik kan mij helemaal voorstellen dat je maar blijft zoeken naar iets wat je in je hoofd hebt. Maar toch knap dat je daar van afgeweken bent. Je toilet vind ik prachtig geworden. Je zult nu vast dubbel genieten na zo'n lange strijd!!
    Ben wel benieuwd naar de post over je fontein.

    Fijne zondag nog.

    Lieve groet, Hilgonda

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een tegenslag zeg. Maar het is een prachtige toiletruimte geworden. Past helemaal bij de sfeer in jullie woning. Ik ben ook benieuwd wat jet met het andere fonteintje gaa tdoen.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Het toilet past nu helemaal bij de sfeer van jullie huis...soms heb je het plaatje in je hoofd...maar dat komt niet altijd uit...toch mag je trots zijn hoor!
    Fijne avond nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een "poep" gezellig kleinste kamertje! Echt! Ondanks de tegenslagen zou ik dat dan nu ook maar gauw vergeten. Een super knus toilet helemaal in de sfeer! Top!!

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Tjonge wat een gedoe maar dan heb je wel wat.....een schitterend toilet helemaal in stijl.....echt mooi geworden hoor. Groetjes Renata

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat zul jij daar nu "op je gemak" zitten nu het helemaal naar je zin is. (Het gemak is Belgisch voor ... toilet :) )

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Heel mooi,in het echt nog mooier. Je hebt nog al wat mee gemaakt met het kleinste kamertje.

    Liefs,Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Het eindresultaat mag er zijn hoor, je kleinste kamertje is super mooi geworden! Je bijkeuken ook, heerlijk dat alles zo weggewerkt is.......

    Liefs, Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Je hebt veel geduld moeten hebben, maar het resultaat mag er zijn. Vanaf nu kun je er weer lekker ontspannen naar toe ;-).

    Een fijne week! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Jeemig,wat een verhaal.....ja je moet er wat voor over hebben he? :)
    Maar het is prachtig geworden!
    groetjes,en fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Je kleinste kamer in huis is erg mooi geworden!!! Mooie kleuren ook! Dat zorgt bij mij.ook weer de kriebels om aan de slag te gaan in t toilet
    Verf hebben we al een.hele tijd terug gekocht... Nu nog de tijd vinden om het te gebruiken...

    Trouwens, wat een super leuk.handdoek haakje!!!

    Liefs
    Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Je kleinste kamer in huis is erg mooi geworden!!! Mooie kleuren ook! Dat zorgt bij mij.ook weer de kriebels om aan de slag te gaan in t toilet
    Verf hebben we al een.hele tijd terug gekocht... Nu nog de tijd vinden om het te gebruiken...

    Trouwens, wat een super leuk.handdoek haakje!!!

    Liefs
    Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Je kleinste kamer in huis is erg mooi geworden!!! Mooie kleuren ook! Dat zorgt bij mij.ook weer de kriebels om aan de slag te gaan in t toilet
    Verf hebben we al een.hele tijd terug gekocht... Nu nog de tijd vinden om het te gebruiken...

    Trouwens, wat een super leuk.handdoek haakje!!!

    Liefs
    Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Woow ... prachtig !!!! Past helemaal bij de rest !!!

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat balen dat het niet lukte zoals je bedacht had!
    Het eind resultaat mag er zijn: super mooi!
    Ik denk dat mensen graag bij je naar het toilet willen :-)
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  35. maarrrr...........je ehbt wel iets heel erg moois, ik zou zo met je ruilen:)
    het is gaaf, wij hebben die kleur op 1 wand op de babykamer gedaan....ik vond het uiteindelijk te donker en heb m vorige week over gedaan......is het niet heel donker dan bij jou in het toilet? ik heb nl nog een flinke pot staan, en ons toilet moet ook nog, tzt....
    je bijkeuken heb ik ook nageaapt:) wij hebben nu ook alles achter steigerhouten deuren, alleen jij hebt prachtige greepjes erop! en die krans staat ook erg leuk, goed idee!
    groetjes, Inge R

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik ken het probleem. Hier hebben we het toilet ook geschilderd met de verf die we op de bloggersdag hebben gehad. Maar ik vind het helemaal niet mooi geworden. Moet nu dus even wachten tot we echt de boel kunnen slopen. Maar het zal het wachten waard zijn. Dat weet ik zeker. Jouw toilet ziet er super leuk uit. Mooi sfeertje heb je er van gemaakt.
    Nu lekker 'rustig' genieten......

    liefs, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Haha....zo lang doen over het kleinste kamertje! Volgens mij ben je nog sneller klaar met een gewone, grote kamer! Maar.....je hebt er wel iets moois voor teruggekregen! iIk kan me voorstellen dat je er voor de lol een poosje zit....ik zie alleen nog geen Donald Ducks, haha!

    groet en plezierige zit!
    Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een pech, maar het resultaat mag er zijn! Prachtig, helemaal passend bij de rest.
    Liefs Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Tjee, het zat echt niet mee nee...
    Maar.... het ziet er nu toch top uit. Goed gedaan.
    las je reactie bij Dicky Marie. je hebt het goed verwoord, eens.

    fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Het is leuk om een artikel gewijd aan dit belangrijke onderwerp te zien. Bedankt voor het delen.
    Laminaat Vloeren

    BeantwoordenVerwijderen