maandag 28 maart 2016

Waaltjes in de hal.

Zoeken en nog eens zoeken...

Op het moment dat je hebt besloten om voor waaltjes te gaan begint de zoektocht...
Natuurlijk was het makkelijk geweest om voor bricks van Castle Stones te gaan, maar zeg nou zelf...de prijs, daar word je niet vrolijk van toch?
Dus zelf opzoek na een oplossing. Nou zie ik vaak voorbij komen dat er waaltjes op de vloer word gelegd, gewoon de waaltjes die je buiten gebruikt. Nou zijn deze natuurlijk hoog en past dit niet bij ons op de vloer. Daar was maar een oplossing voor, we moeten ze in plakjes zagen. Nou daar hebben we toch wel even over getwijfeld. Wat een werk.  Toch is dit echt het enigste wat wij op de vloer willen, en het enigste wat voor ons betaalbaar is. Moeten we er toch maar voor gaan....

Ja, we zijn er voor gegaan. Dan is het zoeken naar de juiste kleur. Dat was niet zo simpel. In de kleuren voor de waaltjes buiten zie je vaak dat er toch veel rood in zit. Dat is iets wat ik absoluut niet wil. Nergens de kleur te vinden die in mijn hoofd zit. Dan maar bestellen. Bestellen vanaf een papiertje. Dat is een gok. De kleur is in het echt toch meestal anders. Toch hebben wij ze besteld. De leverancier was zo aardig er een stuk of 10 te bestellen zodat wij in ieder geval na de kleur kunnen kijken. Super dacht ik, zo kan er maar weinig verkeerd gaan. Bij het belletje dat ze binnen waren zijn we ze gelijk op gaan halen. Bij aankomst leek de kleur perfect, eenmaal thuis tja....helemaal niet wat we zoeken. Balen, hoe gaan we ooit de juiste kleur vinden. Na nog drie keer met verschillende kleuren thuis te zijn gekomen heb ik het anders aangepakt. Ik zag wel mooie kleuren voorbij komen, maar allemaal van verschillende soorten. Ik heb stenen bij elkaar gezocht die een oude uitstraling hebben en in de kleuren die wij mooi vinden. Overal wat van besteld en ze zelf gemixt. Eindelijk, bij het ophalen zag ik gelijk....dit is goed!!! 


Zagen en nog eens zagen.



De stenen zijn perfect. Nu moeten ze allemaal in plakjes worden gezaagd. De steen kon aan de boven en onderkant gezaagd worden. Uit een steen kunnen we dus twee stenen halen. Dit scheelt enorm in de prijs vergeleken met Castle Stonens. 
Omdat wij dit in de keuken willen hebben en ik niet zeker weet of dit allemaal zo mooi word als ik in gedachten heb, Hebben wij de stenen in de hal gelegd. Ons halletje is maar klein. Als het toch tegenvalt dan zijn ze er zo weer uit. Het was dus het perfecte stukje vloer om op uit te proberen. Na veel zagen kon het leggen beginnen. Je wilt niet weten hoe onze tuin eruit zag na het zagen. Alles was wit ook de ramen. Vreselijk. De stenen achter het huis hebben nog steeds een witte waas. Je moet er dus wat voor over hebben, maar uiteindelijk was het zeker de moeite waard.


De kleuren die wij gebruikt hebben zijn grijs, antraciet en bruin. Helemaal geworden zoals ik in gedachten had. Van sommige stenen zijn echt stukjes af of wij hebben ze bewust gebroken. Zo ontstaat en een vloer die op een vloer lijkt die er al jaren ligt. Wij zijn er zo blij mee. Dezelfde kleuren komen straks in de keuken. Nog 6 weken geduld daarvoor, al zijn we daar wel blij mee. Met de keuken zijn we nog volop bezig. Die 6 weken hebben wij echt nog nodig om alles op tijd af te krijgen. Ook in de keuken word het spannend. De vloer komt goed, dat weten we nu, maar de muren....
Ik ga iets met de muren doen waarvan ik niet zeker weet of het gaat lukken. Ik ben dus druk bezig met proefstukken maken. Wat het word is nog een verassing, hopelijk lukt het mij ook dit voor elkaar te krijgen wat ik in gedachten heb.

Zo zie je dat ons halletje maar heel klein is.


Ons halletje was nog steeds in Riviera Maison stijl. Doordat de vloer hier nu ligt vond ik ook dat ik de rest maar eens moest gaan schilderen. De deuren zijn mat antraciet geworden en op de muur zit kalkverf gritti van Carte Colori.


De kapstok is gemaakt door mijn zwager Jan en zussie Renate.


Op de grond een oude rijstbak bij ons uit de webwinkel. Er was er nog eentje over en die heb ik zelf gehouden. Hier liggen onze sjaal´s en handschoenen in. Het oude hout combineert heel mooi met de kalkverf en de waaltjes.



Ook heb ik het plafond met de kalkverf in dezelfde kleur mee geschilderd. Dit oogt heel rustig.
Nu is ons kleine halletje ook helemaal in de stijl van de rest van ons huis. En wat fijn dat de complimenten nu al bij de voordeur beginnen. Trots, trots op mijn mannen die er voor gezorgd hebben dat alle waaltjes in plakjes zijn gezaagd en dan niet te vergeten het voegwerk. Wat een hoop werk hebben ze verzet.

Voor alle nieuwe volgers, welkom op mijn blog.
Fijne avond nog iedereen, Hier is net het laatste stukje vlaai op gegaan, want vandaag vier ik mijn verjaardag Nou ja...niet het laatste stukje, er is nog wat over. Dat gaat de vuilnisbak in, anders is dat namelijk morgen mijn ontbijt hihi
Dus verstandig zijn en hopla de bak in.



Liefs Patricia.





48 opmerkingen:

  1. Wat is het ontzettend mooi geworden! Wauw!!
    Wat een perfect idee om het zo aan te pakken zeg, een hele klus maar het resultaat is er dan ook naar, echt ontzettend gaaf!
    Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag.
    De gang is super mooi geworden.
    Alles past bij elkaar, de waaltjes zijn zo mooi van kleur.
    Het was een hele klus zo te lezen maar wat kan je trots zijn.
    Groetjes Brenda
    brendaschneider.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met je verjaardag! Een prachtig kado zo, de hal! Het ziet er schitterend uit. Dat is dan de moeite ook wel waard uiteindelijk :)

    Fijne week gewenst en succes de aankomende weken met de keuken!! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

    Liefs
    Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met je verjaardag. Het halletje is super geworden. Mooie vloer.
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi geworden Patricia. Ja, ik weet dat het een heel werk is, mijn zoon heeft dat ook heel veel gedaan voor een woonboerderij.
    Ik durfde die donkere kleuren in mijn langere maar smallere gang niet aan, omdat ik geen enkel raam heb. Maar ik vind het wel heel gaaf hoor.
    Ben benieuwd naar je keuken, en succes met alles....
    Feliciteer je hier ook nog maar een keer, en hoop dat je een leuke dag had.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag! Jij kon vandaag je visite in stijl ontvangen. De hal in het visitekaartje van je huis hè ;-)
    Heel mooi geworden zo!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, had het al via FB gedaan maar dit voelt toch voor mij nog steeds anders. Wat is je halletje super geworden joh, helemaal mooi. Leuk te lezen dat ook jij wel eens naar een wat goedkoper alternatief zoekt, soms niet normaal vind ik de prijzen. Kapstok ook zo gaaf, ook die vind ik van Hoffz veel te duur. Mag ik vragen welke matte verf jij gebruikt hebt voor de deuren. Wij hebben speciaal laten mengen toen, maar in gebruik toch best wat sporen, tja jongens in huis he daar weet jij ook alles van. Vond het heerlijk weer je blog te lezen.
    Groepjes en liefs Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook via deze weg nogmaals van harte en hoop dat je een gezellige verjaardag heb gehad.
    Wat een super halletje is het geworden. Echt een heerlijke binnenkomer.....
    Veel succes met de keuken. Ook die wordt vast en zeker een plaatje.

    liefs, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd nog, echt een feest om binnen te komen bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel mooi geworden Patricia, mooie kleurencombinatie ook: Het was het waard, toch? Succes met de voorbereidingen voor de keukenrenovatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat mooi zeg en die kleuren zo mooi bij elkaar,echt een gang om super trots op te Ijn helemaal door al het verzette werk. En nog gefeliciteerd met je verjaardag.

    Groetjes,

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goedemorgen Patricia,

    Wauw Patricia, wat is dat mooi geworden.
    Het past echt heel mooi bij de rest van jullie mooie huisje.
    Ben ook heel erg benieuwd hoe jullie keuken gaat worden.
    Wij gaan binnenkort onze wc aanpakken, en willen dan ook waaltjes op de vloer.
    Hebben jullie deze bij een bouwmarkt besteld, of bij een speciaalzaak in bouwmaterialen. Als ik dit zo zie wil ik misschien ook wel onze hal er mee doen, is dat gelijk één geheel.
    Succes met de voorbereidingen.

    Liefs Vittoria :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gefeliciteerd nog!
    En wat inventief je halletje met de waaltjes! Complimenten hoor! De kleuren zijn ook prachtig in je hal, wanneer ik opnieuw moest beginnen, deed ikmook alle kozijne en deuren donker, geeft zoveel sfeer! Welke antraciet kleur heb jij gebruikt? Ook van CC?
    En nu de keuken, ja nu wil je door, dat begrijp ik...ben heel benieuwd naar wat je in gedachten hebt...komt vast goed!

    Liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  14. super mooi. Dit werk loont hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Echt supermooi! Wij willen dit ook graag in de bijkeuken. Maar door de kosten hebben we het even voor ons uitgeschoven...
    Hier mag je trots op zijn!

    Groetjes Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Wat is je halletje mooi geworden en in de keuken zal die vloer ook geweldig mooi zijn.
    Wat heerlijk als het na lang zoeken en proberen zo mooi uitpakt.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Echt heel mooi. Ook in een klein halletje kun je dus de sfeer van een mooie woonboerderij krijgen. Super!
    Maar wat een werk is het geweest, nog even moed verzamelen voor de keuken.
    En natuurlijk gefeliciteerd met je verjaardag,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zo...dat is mooi geworden! Heerlijk dat je een probeerplekje hebt hè!En met de verandering van de kleuren is het een super binnenkomst geworden!
    Maar wel veel werk zeg!
    Sterkte met de keuken en.....nog gefeliciteerd!

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gefeliciteerd. En het is prachtig geworden met de waardes. Wat een klus.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Patricia, leuk om weer een blog van je te lezen. Van harte nog met je verjaardag. De hal is super geworden. Compliment hoe je je eigen draai er aan hebt gegeven. Nog even geduld betrachten voordat we het resultaat van de nieuwe keuken kunnen bewonderen. Succes ee mee en hartelijke groet van Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gefeliciteerd met je verjaardag. De vloer is echt prachtig, ik ben benieuwd naar de keuken.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat is dat toch prachtig geworden!!
    Heel mooi kleugebruik en mooi dat je het plafond mee hebt geverfd!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat is jullie hal ook weer prachtig geworden en een super combinatie! Ben wel benieuwd op welke site je de waaltjes hebt besteld. De keuken wordt vast ook super!

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Gefeliciteerd met je verjaardag!
    En je hal is echt super geworden!
    De kleuren op de deuren en wanden zijn ook erg mooi...past allemaal mooi bijelkaar.
    Ben ook benieuwd naar je keuken.

    Fijne avond nog,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gefeliciteerd met je verjaardag!
    En je hal is echt super geworden!
    De kleuren op de deuren en wanden zijn ook erg mooi...past allemaal mooi bijelkaar.
    Ben ook benieuwd naar je keuken.

    Fijne avond nog,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooi geworden, je halletje, Patricia.
    Ik vind het een goed idee, zo die tinten door elkaar. Dat maakt het gelijk iets sprekender. Veel plezier met jullie stoere handwerk-hal!
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Je hal is prachtig geworden. En dat is inderdaad een hele klus. Nu op naar de keuken.

    Succes, maar met die mannen er bij zal dat zeker lukken, gezien het resultaat van de hal!

    Lieve groet, Hilgonda

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een geweldig idee om het op deze manier te doen. Echt een prachtig resultaat.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Gefeliciteerd en wat een prachtige hal heb je gekregen zeg,ziet er erg mooi uit en ben ook zeer benieuwd wat je aan het bedenken bent voor in de keuken, groetjes en fijne dag nog ,Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Dit is zo goed gevonden , maar wat een klus om elke steen te zagen , ik,weet nog wat een stof het was toen ze vorige zomer ons terras in waaltjes hebben gelegd .
    Je mag terecht glunderen van trots , het is prachtig !!!
    Ook nog gefeliciteerd met jouw verjaardag .
    Groetjes ,
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een goed idee om te mixen! En wat is het mooi geworden. Super!
    Nog van harte gefeliciteerd

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Mooi resultaat & alsnog van harte met je verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een werk moet dat zijn geweest! Maar het is prachtig geworden. Is het denk ik allemaal wel waard geweest
    Groetjes Adeliene

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Super mooi is het geworden. prachtig die kleuren zo bij elkaar. project geslaagd zou ik zo zeggen.....groetjes Renata

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Super mooi! Wow prachtig die stenenvloer!
    Fijne dag,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wauw super mooi geworden geslaagd projekje 😍😍👍

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wauw super mooi geworden geslaagd projekje 😍😍👍

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Heel mooi geworden Patricia! Hebben jullie de waaltjes plat gelegd en gewoon door de midden gezaagd, of hebben jullie de boven en onderkant gezaagd en is er een middenstuk over?

    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Erg leuk om te lezen en wat is het prachtig geworden! Jullie mogen trots zijn op het resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Toch uiteindelijk een zeer mooi geheel geworden!
    Als ik een tip mag geven: De Kruif Bestrating uit Barneveld is specialist in binnenbestrating.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wat een hoop werk hebben jullie verzet! Het eindresultaat is heel mooi geworden. Misschien nog een leuke vuurschaal in de hal of in de tuin?

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Reacties
    1. Hier ben ik het helemaal mee eens. vooral de keuken vloer ziet er top uit!

      Verwijderen
  43. De vloer spreekt me bijzonder aan. Deze geeft echt karakter aan je huis. Hij past super. Toevallig kwam ik je blog tegen tijdens mijn inspriatie voor raambekleding om bij de tijd te blijven met ons bedrijf. Bedankt voor het delen. Groetjes, Iris.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ik vind het prachtig en ben ook bezig met mijn keukenontwerp. Er zijn weinig bedrijven die het aanbieden maar het is enorm duur. Hoe hebben jullie ze gezaagd? Heb je gebruik gemaakt van speciale zagen of apparatuur. Dan wil ik het wellicht met jullie tips ook gaan proberen.

    BeantwoordenVerwijderen